• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

9 x doen in Appelscha met kinderen

26 maart 2024
Appelscha ligt mooi op de grens van de provincies Friesland en Drenthe. We vertellen je graag wat er allemaal te beleven is met kinderen!
uitjes met kinderen in en om Appelscha

1. Wandelen 

Er zijn kinderwandelingen uitgezet in verschillende gebieden. Denk aan het Dwingelderveld (33min), waarbij je ook een schaapskooi vindt. En vanaf het Buitencentrum Drents Friese Wold (6min). Beide hebben een bezoekerscentrum met educatieve opstellingen.

2. De Drentse Koe in Ruinen 

Deze speel- en ijsboerderij in Ruinen heeft heel veel te bieden aan kinderen. Vanaf Appelscha is het 30 minuten rijden. 

3. Nationaal gevangenismuseum 

Op 13 minuten rijden vind je het Nationaal Gevangenismuseum. Je kunt hier diverse speurtochten doen en eens kijken hoe hoe een arrestatiebusje er van binnen uit ziet. 

4. Bosbad

Oh het Bosbad in Appelscha is een fantastische plek om heerlijk te chillen. Met grote ligweides tussen de bomen is er voor iedereen plek, ook op een snikhete dag! 

5. Sparjebird

De boshut in Sparjebird is een superfijne plek om even heerlijk met elkaar te lunchen of eindeloos latte's te bestellen. Buiten is een groot speelbos (20min)

6. Een dagje Bakkeveen

Bakkeveen heeft heel veel te bieden voor kids. Zo kun je er heerlijk lunchen of een high tea halen bij de Slotplaats. Op het terras bij het Doolhofpark neerstrijken, een bezoek brengen aan het fijne zwembad Dundelle of een wandeling maken bij de slotplaats. Alsof dat nog niet genoeg is, is er naast het Doolhofpark ook nog een uitzichttoren over de omgeving! Bakkeveen bevindt zich op 22 minuten rijafstand van Appelscha.

7. Duinen Zathe

Attractiepark Duinen Zathe is geopend vanaf eind maart. Hier kunnen kinderen spelen in de verkeerstuin, rollercoasters en op de trampolines. Het allermooiste: het is er all inclusive! Je kunt er dus ook heel de dag onbeperkt eten en drinken.

duinen zathe

8. De Bosbergtoren

Bosbergtoren Appelscha

Voor EUR 2,50 per persoon beklim je de Bosbergtoren. Vanaf de verschillende plateau's heb je een tof uitzicht over de omgeving! Meer info: De Bosbergtoren. Vanaf de toren kun je verschillende leuke wandelingen maken. 

9. Klimbos

Midden in het gezellige centrum van Appelscha, vind je het Klimbos! Voor kids vanaf 1m40 kun je hier terecht voor een spannend klimavontuur. 

Lekker kidsproof eten in en rondom Appelscha? Wij tippen: