10 x doen in Drachten met kinderen

27 november 2023
Wat kun je allemaal doen met kinderen in Drachten? Wij geven je dé beste Kidsproof tips en pareltjes!
Drachten
Drachten is na Leeuwarden de grootste plaats van Fryslân. Met een groot theater, een kindvriendelijk museum, toffe restaurantjes en volop speelplezier is Drachten een leuke plek om te bezoeken met kinderen. Wij hebben een top 10 gemaakt met onze favoriete tips!

1. SPEELTUIN: Leren, ontdekken én spelen, dát doe je bij de Naturij! Speeltuin en kinderboerderij in een!2. BIOSCOOP: De Bios in Drachten heeft altijd leuke kinderfilms en kleuterbios!

3. SPIJKERDORP: Dit is helemaal te gek. Lekker zelf hutten bouwen! Tot 6 jaar moet er een begeleider mee, daarna kunne kinderne ook zelfstandig aan de gang. Meer informatie: Spijkerdorp.


4. SCHOUWBURG DE LAWEI: Hier worden regelmatig activiteiten voor kids georganiseerd. Kies een leuke voorstelling uit, ga naar de film of volg een leuke cursus bij De Lawei.

5. MUSEUM DR8888: In dit museum kun je kunst bewonderen. Kinderen tot en met 12 jaar bezoeken dit museum GRATIS. In de merz-bau (coole ruimte gemaakt van allerlei gerecycled materiaal) kunnen kinderen (en alle bezoekers) een woord inspreken dat dan verwerkt gaat worden in een DADA-gedicht. Er worden regelmatig leuke workshops georganiseerd. 

6. SPEELPARADIJS: Even lekker genieten van indoor pret? Ballorig Drachten is dé plek! 

7. MUSICALSCHOOL: Woon je in Drachten en heb je een kinds wat graag in de schijnwerpers stata? Wat dacht je van de Telekids Musicalschool?

8. ZWEMMEN: Zwemmen kun je bij zwembad De Welle, mét coole glijbaan! Met binnen- en buitenbad. 

9. JUMPEN: Bij Jumpstyle Drachten kun je je heerlijk uitleven. Ook leuk voor wat oudere kids! 

10. SPEELTUIN: De Draaikolk is een overzichtelijke, afgesloten speeltuin, waar kids lekker kunnen banjeren! 

Trek gekregen na al dat spelen? Wij tippen de allerleukste restaurants met kinderen:

Zelf waren wij ook gecharmeerd van Grootcafé M'n Zusje. Een leuk ingericht restaurant met o.a. heerlijke lunch. Speelgoed heb ik niet gezien, maar in het toilet is een handige commode met een verschoningskussen. Wij wensen jullie veel plezier in Drachten!