Fotochallenges voor kinderen: superleuk om samen te doen!

26 maart 2024
Foto's maken vinden kinderen altijd erg leuk! Regelmatig vragen onze kinderen of dit mag met onze telefoons, en daar komen de grappigste creaties uit. We hebben een leuk boek ontdekt wat het fotograferen nog uitdagender maakt: 85 Fotochallenges van Wieke Hoeke. En dat gewoon met je telefoon!

Wieke Hoekewoonachtig in onze mooie hoofdstad Leeuwarden is fotograaf en heeft al haar ervaringen in dit boek verwerkt. Ze maakt daarnaast ook de leukste foto's voor Sgoolfotografie, deze foto's die op school gemaakt worden WIL je thuis aan de muur (tip de juf even). We gaan een paar challenges voor je op een rijtje zetten om thuis te gaan doen.

 

Challlenge 28: meters hoog springen!
Het klinkt moeilijk, maar dat is het niet. Je kunt lekker gaan liggen in het gras, of door de knieën gaan. Dit heet een laag standpunt of kikkersperspectief. Vraag je vriendje om te springen op 1, 2, 3, GO en dan heel snel de knieën intrekken. Voila, de foto is gemaakt met een enorm effect erin. Wij hebben het ook geprobeerd, met Wieke zelf als fotograaf.



Challenge 10: bloemschaduwen
Zoek een gave plant of bloem, er staat vast wel één op tafel! Zet op een zonnige dag de schaduw ervan op de foto. Je kunt ook met een fel lampje op de bloem of plant schijnen. Er is vast wel iemand in huis die het lampje vast kan houden. Deze challenge zorgt voor uren speelplezier!



Challenge 7: op zoek naar verdwijnpunten
Je moet voor deze foto waarschijnlijk wel even op pad, want je gaat bij deze challenge op zoek naar een plek waarbij je duidelijk 1 verdwijnpunt ziet. Er moeten 2 lijnen ontstaan die naar elkaar toelopen, bijvoorbeeld een stoep, een lang pad of een laan in het bos. Kijk maar eens op de foto hieronder. Dat wordt een leuke zoektocht!



Challenge 52: zelf kaders maken
Je kunt met zoveel materialen een kader maken! Gekleurd papier dat licht doorlaat heeft het grootste effect. Je maakt een gaatje in het papier dat net wat kleiner is dan de lens en daar fotografeer je dan doorheen. Figuurtjes knippen geeft ook hele leuke resultaten!




Leuke opdrachten toch? Ben je nieuwsgierig naar de andere 81 challenges? Kijk dan even hier


Je kind is lekker creatief bezig op deze manier!