Lammetjes knuffelen en schaapscheerdag!

21 februari 2023
2023 - Waar zijn straks de eerste lammetjes te bewonderen? Dat willen we graag weten! Lees snel verder zodat je weet waar je de jonge geitjes en schaapjes straks kunt bewonderen en misschien zelfs wel aaien en knuffelen!
Lammetjes in Friesland
2023 - Waar zijn lammetjes geboren in Friesland? Hieronder zie je waar de eerste moedergeiten en moederschapen al lammetjes hebben gekregen! Check vooraf altijd even of je er terecht kunt!

Lammetjesdagen bij Zwinzicht in Harich 

Bij Zwinzicht in Harich hebben ze altijd Lammetjesdagen. Er is nog niets bekend over 2023. Hou de site in de gaten!Schaapscheerdag Heerenveen 
Op deze dag laten de schaapsherders van Schaapskudde By de Han zien hoe de schapen geschoren worden (de vachten worden ter plekke verkocht!) en mag je met de schapen en lammetjes knuffelen. Er zijn ook kalfjes om te aaien! De schaapsherders geven met hun border collie honden demonstraties schapen drijven, erg leuk om te zien! Kids mogen pony rijden, een rondje mee op de quad en lekker springen op het springkussen. Voor ouders valt er van alles te zien en te kopen bij de kraampjes. Je vind hier heel veel wat met schapen en wol te maken heeft, maar ook worden er sieraden en streekproducten verkocht.


De Blikvaart Sint Annaparochie

Vanaf eind februari worden er vele lammetjes geboren bij De Blikvaart. Vind je het leuk om deze lammetjes te komen bewonderen? Ieder jaar is er weer een speciale lammetjes dag waarop je kunt rondkijken in de stallen en op het erf, helpen met voeren van de schapen en lammetjes een flesje melk geven!

Lammetjes kijken in Appelscha
Ieder jaar worden lammetjes geboren op het Aekingerzand! Samen met Staatsbosbeheer mag je op bezoek. Tijdens een wandeling worden de diertjes en hun moeders opgezocht. Natuurlijk komen ook andere tekenen van de ontluikende lente tijdens deze wandeling aan bod! 


Schaapskooien in Drents Friese Wold
Drents Friese Wold is het natuurgebied op de grens van Drenthe en Friesland. In elk heidegebied zie je schaapjes lopen. Een bezoek aan een schaapskooi is dan ook zeker een aanrader. Superleuk, met veel activiteiten voor de kinderen, maar we weten zeker dat ook jij van de lammetjes geniet. Wie niet!

Check ook ons overzicht met de kinderboerderijen in Friesland, waar ook weer lieve babydiertjes geboren worden:

De Naturij Drachten

Kinderboerderij Sneek

Dierenpark Sanjes Safari

Kinderboerderij Leeuwarden

Kinderboerderij Doniastate

Anna Zijlstrahoeve Dokkum