• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Speurtocht in de buurt met Geocaching!

29 februari 2024
Op dit moment super populair, en wij snappen wel waarom! Een blokje om wordt extra leuk met deze toffe buitenactiviteit: Geocaching, oftewel schatzoeken! Beleef met het gezin een echte speurtocht vol activiteiten, ook bij jou in de buurt: o.a. Vught, Den Bosch, Helvoirt, Zaltbommel, Veghel en Oss! Je hebt alleen een GPS of telefoon en de app van Geocaching nodig. Ben jij klaar voor deze avontuurlijke speurtocht? Pas op, het is behoorlijk verslavend!
Geocaching

Wat is Geocaching?

Dit spel is één groot avontuur! De naam is een combinatie van geografie en cache, ook wel schatzoeken. Dit komt duidelijk in het spel naar voren! Het is namelijk de bedoeling dat jij de verstopte schatten weet op te sporen die door anderen zijn achtergelaten. Via de app van Geocaching of GPS krijg jij de coördinaten en de exacte positie opgestuurd. Maar zo makkelijk is het nog niet, want je weet van tevoren niet in welke vorm de geocaching is verstopt. Is het een kistje, een regenton of zit het soms in een pvc buis? Dit is een toffe zoektocht voor het hele gezin en je raakt nooit uitgezocht! Hoe werkt Geocaching?

Als jij na al het speurwerk met de GPS of app deze schat hebt gevonden, dan krijgt jij als beloning voor jouw speurwerk een mooie beloning. Je herkent de schat die deelneemt aan dit spel aan het groene logo van Geocaching. Na het vinden van de schat en de beloning is het jouw beurt om iets achter te laten voor de volgende speurder. Laat wel iets achter waar de vinder ook blij van wordt, zo blijft het spel leuk voor iedereen!

Naast het ruilitem dat je als beloning krijgt, is er ook altijd een logboek te vinden. In dit logboek schrijf je jouw teamnaam, de datum en tijd van je bezoek op. 

Het leuke aan Geocaching is dat jouw wandeltocht in de buurt nu een heus doel krijgt. En het is bovendien gratis. Als je op een weekenddag meer tijd hebt, kun je ook gezellig met het gezin op speurtocht gaan op nieuwe plaatsen waar jullie nog geen schat hebben gevonden!

Wil jij meer informatie? Neem een kijkje op de website van Geocaching Nederland voor uitlegfilmpjes!Wat neem je mee?

Voor jouw speurtocht naar de schat kun je het beste wel wat dingen meenemen. Wij hebben alvast een checklist voor jou gemaakt, zo ben je goed voorbereid:

- GPS en/of smartphone met Geocaching app
- Fijne schoenen waar je goed op kunt wandelen
- Kleding waar je goed in kunt bewegen. Wie weet zit de schat wel in een boom of moet je door de modder!
- Een rugtas, om je gevonden beloning in mee te nemen (en wat lekkers voor onderweg)
- Een ruilitem voor de volgende speurder
- Een pen om in het logboek te schrijven

Waar zijn leuke plekken te vinden?

Over de hele wereld kun jij op zoek gaan naar schatten, dus ook als je op vakantie bent! Maar hoe fijn om deze periode dicht bij huis te beginnen.

Op deze website of via de App kun je jouw woonplaats invullen, dan zul je zien dat er al veel schatten in de buurt verstopt zijn!

Je zult je de komende tijd niet vervelen tijdens jouw blokje om! In iedere wijk zijn heel wat schatten te vinden. 

Veel plezier!

~ Carlijn ~

Enne... we vinden het leuk als je jouw tips/verstopte schatten/ervaringen met ons deelt. Dat kan via mail (denbosch@kidsproof.nl) of via Instagram @kidsproofdenbosch

TIP: Ben jij op zoek naar toffe speelplekken in de natuur? Neem eens een kijkje op onze Themapagina Eropuit - Natuur voor een heleboel inspiratie! Naar de website