Herfstvakantie tips in Friesland

12 oktober 2021
2021 - Deze herfstvakantie zijn er weer allerlei leuke activiteiten in Fryslân. Van de leukste kinder- en familievoorstellingen tot leuke workshops en dagjes uit. Hieronder onze favorieten op een rijtje!

Herfstvakantie 2021 met kinderen in Friesland

Leuke dingen doen in de herfstvakantie 2021 met de kids? In de herfstvakantie zijn er in Friesland superveel leuke activiteiten voor kinderen en hun ouders georganiseerd. Bekijk onze allerleukste tips voor herfstvakantie-uitjes!


Word zelf een icoon

Stap in de photobooth en laat je omtoveren tot een icoon uit de tentoonstelling Icons bij het Fries Museum. Ga schetsen in de coole schetsboekjes bij de tentoonstelling en doe leuke opdrachten.

Fries Museum herfstvakantie

Kidsweek bij De Lawei
Hier wil je bij zijn; de bomvolle 'kidsweek' van De Lawei in Drachten! Kom kijken naar de fantasierijke theatervoorstellingen en meedoen met dancecamp, leuke workshops, een lekkere kidslunch en meer!

Veel te doen
Er is deze herfstvakantie weer van alles te beleven bij het Fries Scheepvaart Museum. Kom diamanten smokkelen, paarden tekenen en leer fotograferen! Ook is er een leuke speurtocht voor de kleinere kids: Zeemeerminnen & Piraten.

Pannenkoeken eten
Sluit een vakantiedag af (als lunch ook een aanrader) met een bezoekje aan 't Pannekoekschip. Pannenkoeken eten aan boord van een schip, dat is pas spannend! Je kunt hier allerlei soorten lekkere pannenkoeken eten.

Pannekoekschip Leeuwarden

Zwieren en zwaaien
Geniet in het sfeervolle buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum van gratis kermisattracties uit de jaren '20. Kom in de herfstvakantie rondjes draaien in de zwanenzweefmolen, hoog zwieren in de luchtschommel en meer!

GIFtig uitje
Sta deze herfstvakantie oog in oog met levende, giftige dieren bij Natuurmuseum Fryslân. Bewonder de koningscobra, platneusslangen, bijzondere spinnen en meer. Vergeet vooral niet de Onderwatersafari te doen!

Natuurmuseum Fryslan herfstvakantie

Gratis jeugdblad
Kids-Gea! is het jeugdblad van natuurorganisatie It Fryske Gea. Boordevol leuke weetjes, natuuropdrachten én activiteiten voor kids. In het herfstnummer leer je alles over sporen. Inclusief gave win-opdracht! Vraag het gratis aan 

Museumkidsweek
Herfstvakantie is Museumkidsweek! Dus extra veel leuke kinderactiviteiten in het museum. Ontdek op Museumkids wat er in jouw buurt te doen is. Ga deze herfstvakantie naar een museum en win mooie prijzen!

Bedruk een tas
Deze herfstvakantie kun je zelf een tas bedrukken bij Atelier Keramiekmuseum Princeccehof. Laat je inspireren door illustrator M.C. Escher en zijn duizelingwekkende patronen en neem na afloop je werk mee naar huis!

Ietsje verder weg, maar wel de moeite waard

Tropical Vibes in de herfst
Schud die herfstdip van je af en bezoek deze herfstvakantie de Caribische Week in Junglepark de Orchideeën Hoeve! Laat jouw flamingo fever stijgen, swing mee met de steelband en ga ‘CoCo Nuts’ tijdens de gloednieuwe jungleshow.

Museum Schokland
Ga op expeditie bij Werelderfgoed Schokland! Al speurend en onderzoekend loop je door en rond het museum. Je ontdekt de prachtige verhalen van dit eeuwenoude eiland, vanaf de IJstijd tot nu!

Leuk om zelf te doen!

Leuke herfstknutsels!

Ga op zoek naar de mooiste herfstschatten in het bos en maak er vervolgens een heus kunstwerk mee! Eikeltjes, kastanjes, beukennootjes en knisperende bladeren. Mooi om te zien en leuk om mee te knutselen!

Herfstbingo
Deze herfst kun je weer heerlijk wandelen in de regio. Om je wandeltocht nog leuker te maken, hebben we een herfstbingo gemaakt. Het bos ligt namelijk vol herfstschatten. Uitprinten en zoeken maar! Wie heeft er als eerste bingo?

Fijne herfstvakantie!
Claudine

TIP: onze uitagenda staat bomvol met herfstvakantie uitjes op datum!