• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Kidsreporters op avontuur in Vijversburg

11 juni 2024
Wandelen met kinderen is leuk! Helemaal als je een route, wandeling of park vindt waar ze zich vermaken onderweg. Zoals bij de kabouterpaden of interactieve parken. Park Vijversburg in Tytsjerk is zo’n interactief park, echt leuk voor het hele gezin!

En wat is dit een verassend park. Echt op avontuur! Helemaal als je verklapt wat er allemaal te doen is. Schommels in de heg, lopen over water, een bootjes labyrint, een prachtige moderne boomhut, zand en water speeltoestellen en hangmatten. Er valt hier zoveel te ontdekken. Eén worden met de natuur is de bedoeling en zo voelt het inderdaad.

Via het historisch park beginnen wij onze tocht bij het paviljoen, de theesalon en volière. Het voelt hier gelijk heel chique en 19e-eeuws aan. Prachtige slingerpaadjes, houten bruggetjes en een podium. TIP: in de zomermaanden worden hier kleine voorstellingen gegeven.

Daarna wilden we natuurlijk een kijkje nemen bij ‘De grot’. Via Omrop Fryslân hoorde we dat er nog steeds verhalen over deze grot de ronde doen. De kinderen wilde wel naar binnen, maar mama durfde niet.

Vervolgens gaan we via het historisch park naar het Ooievaarsnest. Hier valt van alles te ontdekken voor kinderen. Ik laat ze zelf een beetje op ontdekkingstocht gaan en volg zo veel mogelijk. Dikke pret hebben ze om elk nieuwe plek die we tegenkomen. Heerlijk uitrazen buiten.

Als we de boomhut tegenkomen rennen ze naar boven en hiervandaan hebben we een mooie overzicht van het park. Op naar Frylân dan maar! Hier vinden we het bootjes labyrint en prachtige bloemen.

Via de Dwaalster gaan we, op verzoek van de kids,  nogmaals naar het Ooievaarsnest. Nu komen we via de andere kant "binnen" en komen zo weer heel andere dingen tegen. Na spelen, ontdekken en lekker rennen, eindigen we met een rustmomentje bij de hangmatten en mini-bieb om vervolgens het park weer te verlaten. Wat een succes!

Wij waren hier op een donderdagochtend voor de zomervakantie en het was heerlijk rustig. We hebben nog 3 andere gezinnen gezien.

Van te voren was ik benieuwd hoe onze kidsreporters het vol zouden houden. Ze vonden het onwijs leuk om de verschillende onderdelen van het park te bekijken en waren elke keer benieuwd naar het volgende leuke hoekje, speelelement of object. Uiteindelijk hebben we meer dan 2 uur rondgedwaald.

Het is handig om de online plattegrond te bekijken via de website zodat je een idee hebt van de mogelijkheden, wandelroutes en delen van het park. Ga je op zondag dan zijn ook de theesalon en het paviljoen open.

Je vindt Park Vijversburg naast de Groene Ster in Tytsjerk, vlakbij Leeuwarden. Er is een ruime parkeergelegenheid. Entreeprijzen zijn héél redelijk en het park is het gehele jaar open dagelijks tussen 08:00 en 18:00 uur naar binnen.

TIP: als vriend van het park kun je voor €15,- het hele jaar naar binnen met je gezin.

Ontdek meer van het park via de onderstaande roze websitelink.

Naar de website