De leukste kinderboerderijen van Friesland

28 mei 2024
Een uitje naar de kinderboederij is altijd gezellig! Kinderen kunnen lekker hun gang gaan en de diertjes zorgen altijd voor extra vertier. De leukste kinderboerderijen van Friesland? Wij zochten het voor je uit!
De leukste kinderboerderijen in Friesland

1. Stiens | Doniastate

De Doniastate heeft een geweldig mooi kabouterpad met echte Rien Poortvliet kabouters. Daarnaast kun je lekker skelteren op een mooie baan met hoogteverschillen, langs de diertjes lopen, spelen in de speeltuin en lekker op het terras zitten.

2. Sneek | Stadsboerderij Sibbe

Stadboerderij Sibbe heeft zoveel te bieden. Naast de geitjes, schapen en ezels zijn er ook alpaca's, reuzeslakken en emoe's. Te gek! Lekker spelen in de speelweide en zullen we de kabouters in het kabouterbos opzoeken? Zoveel te beleven. Er is zelfs een klimaatbos van walnootbomen.

3. Dokkum | Anna Zijlstra hoeve

De Anna Zijlstra Hoeve in Dokkum heeft een toffe speeltuin. Daarnaast is er een biologische kas en een gezellige boerderij-winkel. Zo kun je direct even wat verantwoorde groenten meenemen naar huis! Win-win!

4. Leeuwarden | Kinderboerderij Leeuwarden

Met een aparte speeltuin voor grote én kleine kinderen en heel veel diertjes om te aaien, is dit een topplek voor iedereen! Kom naar kinderboerderij Leeuwarden

5. Drachten | Naturij

Bij Naturij, kun je heel veel leuke dingen over de natuur leren. Daarnaast kun je er eindeloos spelen en bijvoorbeeld langs het kikkerpad lopen. Je kunt hier zelfs binnen én buiten spelen! En er is een midgetgolfbaan.

6. Sanjes Safari

Heel veel verschillende dieren (waaronder zelfs stokstaartjes!). Daarbij is er een indoor speelparadijs en een outdoor park waar je met een treintje en met autootjes kunt rijden. Waanzinnig leuk natuurlijk! Ga snel naar Sanjes Safari!

Nog meer tips om er lekker op uit te trekken? Check hier onze blog over de leukste speeltuinen binnen en buiten.