• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Leeuwarden met kinderen

28 mei 2024
Provinciehoofdstad Leeuwarden heeft veel te bieden op het gebied van gezinsuitjes met kinderen. Wij hebben de leukste plekjes voor je op een rij gezet! We hebben hierbij niet alleen aan de kleine kinderen gedacht, maar ook met iets oudere kinderen is hier genoeg te beleven.
leeuwarden met kinderen

Musea en cultuur

Begin de dag met een beetje cultuur. De keuze is groot. De 3 leukste:

Bibliotheek

Vervolgens is dBieb in Leeuwarden echt de moeite waard. Deze is gelegen in een oude gevangenis. Daarbij wordt er enorm veel geoganiseerd in deze bibliotheek, dus check van tevoren even of er iets georganiseerd wordt en hoe laat.

Een hapje eten

De leukste plekjes om te eten vinden wij het Pannekoekschip Leeuwarden, omdat pannenkoeken bijna altijd goed zijn. Bij Lazy Lemon heb je boven een grote speelhoek. STEK Leeuwarden is ook een heel leuke plek als je van hip en gezond houdt! En Brownies & downieS is ook altijd een fijne plek met kinderen. En als laatste is de Blokhuispoort natuurlijk een superfijne plek met het hele jaar door Proefverlof en in de zomermaanden Bajes Beach... 

Even genieten van een voorstelling of film

De Stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden heeft een gevarieerd aanbod van leuke kinder- en familievoorstelingen. Anders kun je natuurlijk altijd een fimpje pakken bij Pathé Leeuwarden.

Dieren en de natuurAquaZoo Leeuwarden
 is op zichzelf al een hele dag uit. Verder tippen bij vlakbij Leeuwarden Park Vijversburg waar kinderen eindeloos kunnen spelen! Een ander mooi plekje in de natuur is De Groene Ster. Op warme dagen kun je hier leuk zwemmen bij het zwemstrandje. Daarnaast kun je er ook fijn wandelen. Of huur een bootje bij Greenjoy Leeuwarden. Met kleine kinderen is kinderboederij Leeuwarden een aanrader. 

Naar de speeltuin

Husma Slot is een leuke plek om te spelen. Het Husma Slot ligt bijna naast het Abbingapark, hier kan je bij de geitjes en kippen langs en is er een oude waterpomp. Wij combineren vaak het Abbingapark en het Husma Slot samen. 


Lekker sportief

Vanaf september is ijsbaan Elfstedenhal open. Een paar uurtjes zwieren op het ijs is áltijd goed! Bij Clip 'n Climb kun je het hele jaar terecht. Een superleuke klimhal waar je al met kids vanaf 6 jaar terecht kunt. Na een kwartiertje instructie kunnen jullie lekker je gang gaan. Overdekt en subtropisch zwembad de Blauwe Golf ligt ook in de stad! Met golfslagbad en whirlpools. Bij SUP Skool Leeuwarden heb je talloze toffe arrangementen. 

Ontsnap!

Als laatste is Escape Room 058 superleuk! Ook met wat oudere kids een aanrader! (vanaf 14 jaar)

Nog meer leuks

In speelgoedwinkel Het Stenen Tijdperk is altijd iets te beleven! Ook leuk; als het heel warm is, staan de waterspuiters op het Wilhelminaplein aan. Kinderen kunnen hier dan heerlijk spelen terwijl de ouders op het terras zitten. En hiervandaan vertrekt ook nog eens de City Train Leeuwarden, het toeristentreintje.

Wil je het dagje uit compleet maken, check dan onze favoriete kindvriendelijke restaurants in Leeuwarden!