• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Een weekend Leeuwarden met kinderen

23 april 2024
Een weekend naar Leeuwarden met kinderen, dat kan heel erg goed. Hou je van citytrips en heb je kleine kinderen, dan kan het nog wel eens een uitdaging zijn om iets leuks te bedenken wat je samen kunt doen. Leeuwarden heeft een lekker compact stadscentrum en dus uitstekende mogelijkheden om kids te vermaken.
Weekend met kinderen in Leeuwarden

Wat ga je doen in Leeuwarden met kinderen?

Om de stad direct te verkennen raad ik aan de 'Kleine Mensjes Route' te lopen. Zo heb je direct een goed overzicht van de stad en vermaken de kids zich opperbest met het zoeken naar de miniaturen!

Na een lekker ontbijt kun je kiezen om naar een van de toffe musea te gaan! Daarna even uitrazen in de speeltuin? Leeuwarden heeft een prachtige buitenspeeltuin in het Vossenpark (in elk geval open van 08:00 tot 18:00 en in de zomer tot 20:00)

Leeuwarden heeft een aantal musea die helemaal KIDSPROOF zijn. 

  • Natuurmuseum Fryslân: supertof met een onderwatersafari, extra expositie's etc
  • Princessehof: keramiek museum waar altijd wel iets extra's voor kids wordt georganiseerd. 
  • Fries Museum: een museum over de Friezen. Interactief voor kinderen (en t/m 17 jaar gratis!)
  • Hersenhuis: hier leer je alles over je hersenen en hoe je die op het verkeerde been kunt zetten, met VR avonturen! 

Is het mooi weer? Wat dacht je van een rondje praamvaren door de stad? Of beklim de Oldenhove, voor een prachtig uitzicht.

Regen? Ga klimmen bij Clip n' Climb. Tijd voor actie? Bij Bounce Valley kan iedereen zich lekker uitleven!

Eten in Leeuwarden met kinderen

Er is zoveel te kiezen dat het nog lastig kan worden! Ga lekker chillen bij Stadsstrand Leeuwarden of Proefverlof bij de Blokhuispoort (wat vroeger een gevangenis was!)

Nog een echte PAREL: Stek. Zin in pizza? Dan kunnen we de Burgemeester van Napels van harte aanbevelen. Als laatste mag je deze hippe plek ook niet missen: Lazy Lemon. Allemaal leuk met kinderen!

Meer tips lees je in de blog: Eten in Leeuwarden met kinderen.

Net buiten de stad

Ben je al uitgecheckt? Dan is het misschien leuk om naar een kinderboerderij te gaan, een tof natuurpark of iets anders leuks. Dit zijn onze favorieten:

- Doniastate: deze boerderij is een perfecte afsluiting van je weekend! Kids kunnen hier skelteren, spelen, beestjes kijken, het kabouterpad lopen en nog veel meer. Zelf ga je lekker zitten op het terras. Een ideale plek! 

- Park Vijversburg: hier kun je wandelen, spelen, vlotvaren, chillen in een hangmat en boekjes lezen uit de mini-bieb. Een budgetproof uitje! Neem lekker je eigen picknick mee!
- nieuw: Groote Wielen: Buiten de stad Leeuwarden en aan het water staat dit restaurant middenin natuurgebied de ‘Grutte Wielen’. Kom lekker genieten van een koffiemomentje met gebak, lunch, borrel of diner. Dat kan binnen of buiten op het enorme terras aan het water. 

- loop het Zwartevoetenpad (een blotevoetenpad met 30 verschillende ondergronden)

- ga naar Aquazoo Leeuwarden voor een dagje dierentuin met onder andere tijgers, ijsberen en ringstaartmaki's
Veel plezier in het mooie Ljouwert!