11x toffe musea in Friesland

17 oktober 2023
Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Lekker naar het museum met je kind! In Friesland is genoeg te doen. Wij zetten de bekende én minder bekende musea die helemaal KIDSPROOF zijn voor je op rij!
1. Leeuwarden | Princessehof
Hoewel een keramiekmuseum wellicht niet heel spannend klinkt voor kinderen, wordt hier altijd heel veel georganiseerd om het jonge bezoekers naar de zin te maken! Met toffe workshops en interessant tentoonstellingen kun je hier vaker per jaar heen! Kijk direct wat er nu te doen is: Princessehof2. Leeuwarden | Natuurmuseum Fryslân
In Leeuwarden vind je ook Natuurmuseum Fryslân. Hier kunnen kinderen van alles leren over,... je raad het al,... de natuur. Superleuk is de Onderwaterwereld, waarbij je met een karretje als het waren onder water rijdt! Info: Natuurmuseum Fryslân

3. Leeuwarden | Het Fries Museum
Je snap het al, in Leeuwarden is enorm veel te doen! Het Fries Museum heeft meerdere speurtochten en organiseert workshops en knutselmiddagen. Je kunt hier van alles leren over de Friese geschiedenis, kunst en eigenaardigeheden. Lees hier meer: Fries Museum.

4. Leeuwarden | Fries Landbouw museum
Kleinschalig en budgetproof museum met speurtocht. Kinderen kunnen hier dingen doen, die boeren ook doen! Supertof! Ga maar eens kijken bij: Fries Landbouw Museum

5. Leeuwarden | Het Hersenhuis
Niet echt een museum, maar zeker heel educatief voor kids. Hier zetten je hersenen je constant op het verkeerde been. Met toffe VR beleving en meer. Dit museum is ook zeer geschikt voor wat oudere kinderen! Ga snel naar: Het Hersenhuis

5. Joure | Museum Joure
Een parel van een museum! Er is hier veel te doen! Kids kunnen een leuke speurtocht doen en zo spelenderwijs leren over Pickwick en Douwe Egberts, over boekdrukkunst en nog veel meer. Kinderen kunnen ook zelf een theezakje maken. Na je museumbezoek staat er ook nog eens een gratis lekker kopje thee voor je klaar. En check buiten nog even de toffe schommels. Mooi fotomomentje :) Meer weten: Museum Joure.

6. Sneek | Fries Scheepvaart Museum
Dit museum is heerlijk interactief en ook zeker leuk met kleine kinderen, al vanaf 3 jaar zelfs. Zij kunnen hier lekker spelen! Kinderen worden hier op speelse wijze getriggerd om op zoek te gaan naar antwoorden in het museum. Hier naartoe? Kijk hier verder: Fries Scheepvaart Museum.

7. Kornwerderzand | Afsluitdijk Wadden Center
Niet alleen een leuk budgetproof museum, ook een heerlijke hippe plek om te lunchen. Bekijk het verhaal achter de imposante bouwwerken, neem een kijkje in vogelvlucht en ga lekker knutselen. Het kan allemaal. Lees hier meer over dit prachtige museum: Wadden Center.

8. Appelscha | Heksenmuseum
Wist jij dat er een heksenmuseum is in Appelscha? Hier kunnen kinderen allemaal toffe heksendingen doen, zoals wichelroede lopen. Of een wensenritueel uitvoeren. Superspannend! Lees hier meer: Heksenmuseum.

9. Lemmer | Woudagemaal
Leer alles over waterbeheer. Superleuk met een 3D film én een waterspeeltafel. Ook worden er in de vakantie's vaak extra activiteiten voor kinderen gepland. Deze mag je niet overslaan! Lees meer op deze pagina: Woudagemaal.

10. Sneek | Modelspoor Museum
Met 5000 modeltreinen zeker geen kleintje! De rijdende banen mag je zelf bedienen. Terwijl je zelf even een kopje koffie neemt, kunnen kinderen heerlijk spelen met een houten treinbaan. Snel heen: Modelspoor Museum

11. Harkema | Spitkeet
Dit toffe openluchtmuseum is meer dan alleen een openluchtmuseum, waar je kunt zien hoe men van 1850 ot 1950 leefden. Kinderen kunnen hier ook echt even lekker spelen én er is een leuk restaurant. Lees meer: Spitkeet.Ben je op zoek naar nóg meer leuke musea met kinderen en andere educatieve uitjes? Kijk dan eens bij onze favoriete musea met kinderen in Friesland!