De leukste uitjes als het regent in Friesland

20 februari 2024
Verpest de regen jullie geplande uitstapje? Niet getreurd! We hebben een plenty tips om jullie dag tot een succes te maken. Ga bijvoorbeeld naar een leuke binnenspeeltuin, de bioscoop, het museum of naar het zwembad!
Regen? Kijk hier voor de leukste uitjes bij regen in Friesland!

Leuk én leerzaam: bezoek een museum

Fries Scheepvaart Museum | Sneek
In het Fries Scheepvaart Museum in Sneek is veel te doen. Het heeft zelfs een eigen kindermuseum! Hier kunnen kids spelen in een zeilschouw, een echt vlot bouwen, de werking van katrollen ontdekken en meer!

Natuurmuseum Fryslân | Leeuwarden
Bij het Natuurmuseum Fryslân kun je de natuur zien, horen en zelfs voelen! Zelf doen staat in het museum centraal. Er zijn drie verdiepingen vol bijzonderheden uit de natuur en een overdekt binnenplein met allerlei leuke activiteiten. 

Natuurmuseum Fryslân - Museum.frl

Fries
Museum | Leeuwarden
Ga speuren in het museum, doe mee met een workshop of kom bij de kinderknutsclub op zondag! Ook bij het Fries Museum is genoeg te beleven!

Keramiekmuseum Princessehof - Museum.frl

Princessehof | Leeuwarden
Bij het Princessehof kun je een echte prinsessenkamer bekijken en meedoen aan leuke kinderworkshops. In dit prachtige stadspaleis woonde vroeger namelijk een echte prinses! Helemaal leuk: kinderent tot en met 17 jaar mogen gratis naar binnen. 

Museum Joure | Joure
Doe de super leuke speurtocht en maak je eigen theezakjes. Bij museum Joure leer je alles over koffie en thee (Douwe Egberts komt immers uit Joure!). Daarna kun je gezellig in het museumrestaurant je eigen gemaakte thee drinken. 

Bezoekerscentrum Mar & Klif | Oudemirnum
Bij dit bezoekerscentrum kun je dingen leren over de natuur en het ontstaan van het landschap rondom Oudemirnum, maar ook spelen met de verkleedkist, de boerderijdieren, uilenballen pluizen en door een ijsgroot heen klimmen. Succes verzekerd op een regenachtige dag!

Heerlijk binnen spelen

Sanjes Safari | Feanwâlden
De indoor speeltuin bij Sanjes Safari is een overdekt speelparadijs. Hier kun je heerlijk komen spelen wanneer het sneeuwt, stormt of regent. Kom griezelen in de griezel-apekooi of ga aan boord van het piratenschip. 

Sanjes Safari | Het leukste familiepark van Noord Nederland

Grote Keizer | Leeuwarden
Dit 600m² grote speelparadijs is een geweldige plek voor kids om zich te vermaken. Als je hier komt spelen mag je ook nog eens een half uur gratis komen bowlen!

Speelbos | Joure
Hier kun je heerlijk spelen, klimmen en klauteren. Voor ouders zijn er gezellige picknicktafels en stápels tijdschriften.

Landal Esonstad | Anjum
Ook al slaap je niet op het park, hier mag je voor een paar euro lekker komen spelen in het prachtige indoor speelparadijs. Je kunt hier spelen met kids tot en met 12 jaar. Ook voor hen is er nog genoeg te doen!

Naar de film!

De Bios | Heerenveen
Bij De Bios Heerenveen zijn allerlei leuke kinderfilms te bewonderen. Er is ook regelmatig kleuterbios. Het geluid staat dan wat zachter en de lampjes blijven aan, super fijn als je met de kleine een film op het witte doek wilt zien. 

Cine Sneek | Sneek
Bij Cine Sneek kun je ook allerlei leuke films zien, ook in 3D! Een leuke beleving voor jong en oud. 

Pathé | Leeuwarden
Ook bij Pathé Leeuwarden draaien er regelmatig allerlei leuke films voor het hele gezin. Bij Pathé in Leeuwarden hebben ze ook een hele leuke speelhoek voor kinderen boven! Ook hier kun je films in 3D zien. 

De Bios | Drachten
Regelmatig wordt er bij De Bios Drachten een leuke ochtend voor alleen kinderen georganiseerd. Kids kunnen dan geschminkt en je mag ook knutselen en kleuren. Daarna kunnen jullie de bioscoopzaal in! Ook is er iedere maand kleuterbios. 

Springen maar: trampoline springen bij een trampolinepark

Bounce Valley Leeuwarden
Een fantastisch springkussenpark met alles voor heel veel fun: van wipe out en glijbanen tot obstacle run én nog eens een grote freerun ruimte! Plezier beleef je samen vinden ze bij Bounce Valley, dus ouders kunnen meespringen vanaf € 3,95!

Bounce Valley Leeuwarden

JUMP Freerun | Leeuwarden & Heerenveen
Ren, spring en zwaai! Bij JUMP Freerun Heerenveen kun je springen van plek naar plek, heerlijk zwieren en zwaaien en natuurlijk lekker freerunnen. 

Jumpstyle | Drachten
Bij Jumpstyle Drachten kun je je uitleven op maar liefst 38 trampolines. Ook is er een superstoere stunttoren! 

Escape rooms

Escaperooms | Sneek
Laat je bij Escaperooms Sneek opsluiten in escaperoom the Deal en ga aan de slag om binnen de 60 minuten te ontsnappen. Gaat het jullie lukken?

Meer escape rooms: Escape rooms in Friesland

Heerlijk plonsen: naar het zwembad

Swimfun | Joure
Dit zwembad is leuk voor alle leeftijden. Er is een fijn peuterbad met een speeltoestel en glijbaantje. Voor de grotere kids is er een stoere wildwaterbaan door de jungle, langs watervallen en door donkere grotten. 

Zwembad de Blauwe Golf | Leeuwarden
In Leeuwarden is er ook een heerlijk, subtropisch bad. Waan je weer even in de zomer en kom plonsen, een baantje trekken, spetteren in het golfslagbad of relaxen in één van de whirlpools. 

Bekijk hier 11x de leukste binnenzwembaden met kinderen in Friesland

Super stoer!

Clip 'n Climb | Leeuwarden
Met 11 verschillende klimroutes heeft het hele gezin hier super veel fun! Lekker actief binnen spelen voor kids en volwassenen!

Clib n Climb Leeuwarden

Kartbaan | Leeuwarden
Racemonsters opgelet! Bij Kartbaan Leeuwarden mag je al vanaf 7 jaar de kartbaan op! Nog geen 7? Dan mag je met papa en mama in een duokart! 

Midgetgolf

Pieter Poot glowgolf | De Blesse
Midgetgolfen is altijd een gezellig uitje, maar binnen én glow in the dark is natuurlijk helemaal the bomb! Je kunt hier ook lekker blijven eten!


Veel binnenspeelplezier!

Claudine