De leukste uitjes als het regent in Friesland

22 oktober 2021
Het regent, het regent, de pannetjes worden nat... Verpest de regen jullie geplande boswandeling? Niet getreurd! We hebben de leukste binnen-uitjes voor je klaargezet. Ga bijvoorbeeld naar een leuke binnenspeeltuin, bowlen, de bioscoop, het museum of naar het zwembad!
Tips kinderen als het regent

Heerlijk binnen spelen

Sanjes Safari
De indoor speeltuin bij Sanjes Safari is een heus overdekt speelparadijs. Hier kun je heerlijk komen spelen wanneer het sneeuwt, stormt of regent. Kom griezelen in de griezel-apekooi of ga aan boord van het Piratenschip. 

Sanjes Safari | Het leukste familiepark van Noord Nederland

Grote Keizer
Dit 600m² grote speelparadijs is een geweldige plek voor kids om zich te vermaken. Als je hier komt spelen mag je ook nog eens een half uur gratis komen bowlen!

Naar de film!

De Bios Heerenveen
Bij De Bios Heerenveen zijn allerlei leuke kinderfilms te bewonderen. Er is ook regelmatig kleuterbios. Het geluid staat dan wat zachter en de lampjes blijven aan, super fijn als je met de kleine een film op het witte doek wilt zien. 

Cine Sneek
Bij Cine Sneek kun je ook allerlei leuke films zien, ook in 3D! Een leuke beleving voor jong en oud. 

Pathé Leeuwarden
Ook bij Pathé Leeuwarden draaien er regelmatig allerlei leuke films voor het hele gezin. Ook hier kun je films in 3D zien! 

Nieuws | De Bios Drachten

De Bios Drachten
Regelmatig wordt er bij De Bios Drachten een leuke ochtend voor alleen kinderen georganiseerd. Kids kunnen dan geschminkt en je mag ook knutselen en kleuren. Daarna kunnen jullie de bioscoopzaal in! Ook is er iedere maand kleuterbios. 

Leuk én leerzaam: bezoek een museum

Fries Scheepvaart Museum
In het Fries Scheepvaart Museum in Sneek is veel te doen. Het heeft zelfs een eigen kindermuseum! Hier kunnen kids spelen in een zeilschouw, een echt vlot bouwen, de werking van katrollen ontdekken en meer!

Natuurmuseum Fryslân
Bij het Natuurmuseum Fryslân kun je de natuur zien, horen en zelfs voelen! Zelf doen staat in het museum centraal. Er zijn drie verdiepingen vol bijzonderheden uit de natuur en een overdekt binnenplein met allerlei leuke activiteiten. 

Natuurmuseum Fryslân - Museum.frl

Fries
Museum
Ga speuren in het museum, doe mee met een workshop of kom bij de kinderknutsclub op zondag! Ook bij het Fries Museum is genoeg te beleven!

Keramiekmuseum Princessehof - Museum.frl

Princessehof
Bij het Princessehof kun je een echte prinsessenkamer bekijken en meedoen aan leuke kinderworkshops. In dit prachtige stadspaleis woonde vreoger namelijk een echte prinses!

Springen maar: trampoline springen bij een trampolinepark

JUMP Freerun Heerenveen
Ren, spring en zwaai! Bij JUMP Freerun Heerenveen kun je springen van plek naar plek, heerlijk zwieren en zwaaien en natuurlijk lekker freerunnen. 

Jumpstyle - Drachten - Jumpstyle

Jumpstyle Drachten
Bij Jumpstyle Drachten kun je je uitleven op maar liefst 38 trampolines. Ook is er een superstoere stunttoren! 

Escape room

Escaperooms Sneek
Laat je bij Escaperooms Sneek opsluiten in één van de escaperooms en ga aan de slag om binnen de 60 minuten te ontsnappen. Gaat het jullie lukken?

Heerlijk plonsen: naar het zwembad

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Swimfun
Dit zwembad is leuk voor alle leeftijden. Er is een fijn peuterbad met een speeltoestel en glijbaantje. Voor de grotere kids is er een stoere wildwaterbaan door de jungle, langs watervallen en door donkere grotten. 

Zwembad de Blauwe Golf
In Leeuwarden is er ook een heerlijk, subtropisch bad. Waan je weer even in de zomer en kom plonsen, een baantje trekken, spetteren in het golfslagbad of relaxen in één van de whirlpools. 

Super stoer!

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Kartbaan Leeuwarden
Racemonsters opgelet! Bij Kartbaan Leeuwarden mag je al vanaf 7 jaar de kartbaan op! Nog geen 7? Dan mag je met papa en mama in een duokart! 

Veel binnenspeelplezier!

Claudine