14x toffe tips voor de meivakantie 2022 in Friesland!

20 april 2022
Hoera, het is meivakantie in de regio Friesland! Heb jij al plannen om leuke dingen met je kinderen te doen? Fijn hè dat we er weer op uit mogen! Lees hieronder onze 14 tips voor leuke kinderactiviteiten en gezinsuitjes in Friesland deze meivakantie van 2022!
tips voor de meivakantie in Friesland

Mega veel meivakantie-tips voor ouders en kinderen in Friesland

De meivakantie staat voor de deur en er is weer onwijs veel te beleven in Fryslân en daarbuiten. Hebben jullie al bedacht waar jullie naar toe gaan? Om je een handje te helpen hebben we de leukste tips voor je op een rijtje gezet!

Sanjes Safari
Binnen of buiten. Er is enorm veel te beleven in speel- en dierenpark Sanjes Safari in Feanwâlden. Met een beestenboel in de dierentuin, 2500 m2 indoor speelplezier en ook een heerlijk buiten speelpark; je bent er úren zoet!

Speelpark de Swaan
Met mooi weer is Speelpark de Swaan een super fijne plek om de dag door te brengen. Het is ietsje verder weg, maar de moeite waard voor een dagje speelplezier voor groot en klein. Met 5 verschillen speeltuinen in één!

Speur mee!
Kun jij de A van anker vinden? En de Z van zeemeermin? In en om het kindermuseum van het Fries Scheepvaart Museum zijn allemaal voorwerpen te vinden, die verwijzen naar de letters van het alfabet.

Boer Boris is jarig!
In het binnenmuseum van het Zuiderzeemuseum Enkhuizen is een nieuwe tentoonstelling speciaal voor peuters en kleuters vanaf 23 april. Met fijne, échte Boer Boris-activiteiten voor zijn grootste kleine fans!

Kidsweek bij De Lawei
De meivakantie staat bij Schouwburg De Lawei in het teken van een super leuke Kidsweek! Ga mee op Dance Camp, doe verschillende workshops, geniet van de leukste kinderfilms of kom naar een van de mooie voorstellingen! Check het programma 

Buurman & Buurman (4+)
De bekende klussers komen naar het Posthuis Theater in Heerenveen voor een grappige familievoorstelling! Dit keer zijn de buurmannen aan een welverdiende vakantie toe. Ze gaan samen kamperen... als dat maar goed afloopt!

Maak zelf je mooiste vogel
Als jij een vogel mag bedenken, hoe ziet deze er dan uit? Laat je inspireren door de nieuwe tentoonstelling Petrit Halilaj en ontwerp je eigen vogel in het Fries Museum tijdens deze leuke familieworkshop!

Klei je Escher tegel
Kan jij net zo goed puzzelen als Escher? In de meivakantie ga je zelf aan de slag in het Princessehof. In het atelier van het oude stadspaleis maak én versier je tegels die precies in elkaar passen. Hoe gaat jouw tegel eruitzien?

Expeditie NEXT
Expeditie NEXT is hét Nationale Wetenschapsfestival voor kinderen! Deze meivakantie komt het festival naar Franeker toe. Ga op ontdekkingstocht, help mee aan een kettingreactie-machine of doe leuke workshops!

Pannekoekschip Leeuwarden
Pannenkoeken eten aan boord van een schip...Dat is pas spannend! Een leuke tip voor de meivakantie. Kapitein Max maakt er altijd een feestje van op zijn fantastische pannekoekschip in Leeuwarden!

Alles over schoon water 
Welke reis legt een doorgespoelde drol af? In de meivakantie organiseert Natuurmuseum Fryslân allerlei activiteiten rondom het thema 'Schoon Water'. Doe leuke proefjes en activiteiten in dit coole kindermuseum!

Tussen Kunst & Kidz
In het Zuiderzeemuseum spelen kinderen dit jaar de hoofdrol met o.m. in de meivakantie 'Tussen Kunst & Kidz'. Ze gaan creatief aan de slag met de leukste workshops. Maak een sokpop, schrijf een rap en maak een kunstwerk van afval!

Beleef een échte boerderij
Ontdek Kaasboerderij de Deelen met de boerderij beleefroute! Dochter Sytske neemt je via vlogs mee op ontdekkingstocht over de boerderij. Een leuke, leerzame en interactieve middag voor het hele gezin!

Avontuurlijke kinderroutes
Natuurorganisatie It Fryske Gea beheert een aantal gebieden die superleuk zijn om te bezoeken met kinderen! Hier vind je rugzakroutes, een bunker, spannende klim- en klauterbaan, het hippe heksen en paddenstoelenpad…

Hoe word ik RIJK op Koningsdag?
27 april is het Koningsdag! Gelukkig kunnen we het dit jaar weer vieren! Hoe kunnen de kids op een makkelijke manier een leuk centje verdienen op Koningsdag? Hoe word ik rijk

Knutseltips voor Moederdag
Voor alle papa's en kids die nog wel een paar leuke ideetjes kunnen gebruiken om mama in het zonnetje te zetten hebben we wat leuke tips op een rijtje gezet!

Kidsproof Kletspraat 4 & 5 mei
Elk jaar staan we op 4 en 5 mei stil bij oorlog en vrijheid. Met de Kidsproof Kletspraat 4 & 5 mei praat je samen met je kinderen over Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

TIP: Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Kijk dan nog even lekker rond op onze website!

H A P P Y  F A k  N S J E