4x De léukste blotevoetenpaden in Friesland

16 april 2024
Lekker op pad! Op je blote voetjes. Voel de natuur, dit is zó te gek voor kids! De leukste blotevoetenpaden van Friesland vind je hier!

1. Blotevoetenpad Gaasterland | Oudemirnum

Vanaf de Liemerige Wei 4 in Oudemirnum vertrek je voor een tof avontuur met een verhaal! Je loopt hier over de sporen van de oude bewoners. En komt onderweg een trekvlot tegen. Ga snel naar het blotevoetenpad Gaasterland!  


2. Blotevoetenpad | Appelscha

Het is hier zo mooi! En je ervaart het nog beter op de 'bleate fuotten'. Het tintelt en het prikkelt en zorgt dus voor plezier. Je start het blotevoetenpad Appelscha bij het buitencentrum van het Drents-Friese Wold, de afstand is zo'n 2 kilometer dus heel goed te doen. Geniet van de natuur en geef het door aan je kids!

3. Blotevoetenpad Opende Westerkwartier
Je kunt hier het hele jaar terecht om lekker door de natuur te lopen op It Blôde Fuottenpaad, oftewel het Blotevoetenpad OpendeGras, modder, blaadjes, water, steentjes, je voetjes komen het allemaal tegen. De tocht is drie kilometer back to basic!


4. Blotevoetenpad bij de Naturij | Drachten

Ook de Naturij in Drachten heeft een blotevoetenpad. Hier kun je ook fijn spelen, het kikkerpad lopen of skelteren door de verkeerstuin. 

Wij nemen mee:

  • een handdoek om de voeten weer te drogen
  • een setje droge kleding
  • een tekentang, we checken de kids ook na de wandeling even 

Weet je wat zo leuk is? Het kost bijna niets en zorgt voor een geweldige dag waarin je plezier beleeft met elkaar. 

Wil je nog meer de natuur in? Het blog Boswandelingen met kinderen bevat maar liefst 24 verrassende wandelingen in Friesland!