Dagje Natuurmuseum, lunch en Miniature People Route

28 mei 2024
Naomi ging op pad met haar kinderen Noah (4 jaar) en Liselotte (1 jaar) om Natuurmuseum Fryslân te ontdekken en ze hebben er een compleet dagje uit van gemaakt met een kidsproof lunch en de Miniature People route van Leeuwarden! #aanrader!
Natuurmuseum Leeuwarden
Na een vriendelijk ontvangst gingen wij van start met de OnderWaterSafari. (minimale leeftijd is 4 jaar) Noah vond het ontzettend spannend omdat hij dacht dat we echt het water in zouden moeten maar zodra de experience begon zat hij volledig in de magie. Met een karretje rijd je door de onderwaterwereld. Eerst de zoete binnen wateren door en daarna het diepere en zoute water in. Het doet een beetje denken aan de Droomvlucht in de Efteling en is prachtig met oog voor detail opgezet. Alsof je je écht onder water begeeft.

onderwatersafari

We kregen wat leuke tips mee van de medewerker bij de karretjes en zijn toen door gegaan naar de Walviszaal. Dit vond Noah fantastisch. Er staat een mega groot skelet van een echte potvis en er zijn allerlei leuke doe spelletjes en knopjes voor de kinderen om te ontdekken hoe deze grote zoogdieren nu precies in elkaar zitten.

walviszaalnatuurmuseum

Nadat alle knopjes uitvoerig waren ingedrukt liepen we het gangetje in van kapitein Severein. Daar zat hij op zijn stoel en werden we meegenomen in zijn verhaal. Daarna mochten we een kijkje nemen in zijn reiskabinet. Tijdens zijn reizen over de wereld verzamelde hij namelijk de meest bijzondere dingen.

severeinnatuurmuseum

Iets verderop kwamen we in Verwonderland. Daar konden we van alles zelf ondernemen. Zoals kijken hoe het is in een bijenkorf en vliegen als een echte gans!

verwonderland

Boven in het museum vind je Darwin's zolder. Dit is vooral ontzettend leuk voor de iets oudere kinderen. Daar valt ook van alles te zien en te beleven.

darwin

Na deze volle leerzame ochtend hadden we flink honger gekregen en zijn we naar restaurant de Walrus gewandeld. Hier zaten we op een topplek naast een super leuke speelhoek. Zo eentje waar écht niets ontbreekt. Boekjes, poppen, puzzeltjes, tekenspulletjes, een keukentje, treinen, blokken en zelfs verkleedkleren. Het was er allemaal. Wij hebben dus heerlijk van onze lunch kunnen genieten terwijl Liselotte en Noah druk in de weer waren met al het speelgoed. Tip voor de kids: de 3 dubbele tosti! Psst Natuurmuseum heeft een speciale bon waarmee je een verrassing krijgt bij restaurant de Walrus!


restaurantwalrusleeuwarden

We hadden al eens eerder gehoord over de Miniature People Leeuwarden wandeling en nu we toch in de stad waren leek het ons een goed plan om na de lunch nog even door de stad te slenteren op zoek naar deze kleine wezentjes! En ze zijn écht heel klein. Als je ze niet zoekt, zie je ze gewoon ook niet. Noah vond het magisch en liep de hele middag voorop!

minaturepeopleleeuwardenAl met al dus echt een geslaagd dagje, ook als je van verder weg komt omdat je er een compleet dagje uit van kunt maken. Slapende kinderen (en man) in de auto gegarandeerd!

Naomi