7x natuurspeeltuinen in Friesland

2 april 2024
Wat is er fijner dan lekker buiten in de natuur banjeren? Je eigen verhalen verzinnen en je fantasie de vrije loop laten? Geniet van het buitenleven met onze favoriete natuurspeeltuinen en speelbossen in Friesland. Extra leuk is dat ze (vaak) gratis toegankelijk zijn. Oh ja,... vies worden mag!
natuurspeeltuinen in friesland

Sparjebird in Hemrik 
Een plek waar alles samenkomt! Hier ga je naartoe als je een zondagse wandeling wilt maken met het gezin. De kinderen leven zich uit in het speelbosof op het dierenpad. Na de wandeling wat eten (afhalen) bij de knusse blokhut Sparjebird.

Speelbos It Pettebosk
In Nationaal Park De Alde Feanen vind je dit speelbos, eigenlijk is het de Alde Feanen in het klein. Je kids kunnen hier kennis maken met de natuur op een uitdagende manier. Dit speelbos heeft rietvelden, speelweide en een moerasbos. Er zijn uitdagende klimelementen over het water. Heerlijk buitenspelen!

Blotevoetenpad Appelscha
Dit leuke beleefpad ligt bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold. Je betaalt een klein bedrag om dit pad te lopen en daarom loop je deze alleen als het centrum open is. Dit 2 km lange pad is uitdagend met natuurlijke elementen en je loopt hem natuurlijk zonder schoenen, lekker met je blote voeten door de modder.


Bosbeestenpad Oudemirdum
Nee, het zijn geen echte dieren maar een pad met dierenbeelden. Bij elk dier hoort een opdracht en als je die uitvoert kom je een heleboel te weten over de bosdieren die hier wonen. Met deze route en materialen die je bij Mar en Klif haalt ben je ongeveer anderhalf uur onderweg. Voor deze route betaal je een kleine bijdrage. In dit bos vind je ook huttenbouwbos Elfbergen van Staatsbosbeheer.

Hossebos Drogeham
Het Hossebos in Drogeham is een heerlijke speelplek met allerlei poelen. Heerlijk op een warme dag dus! 

Avontureneiland in Terherne
Heb je een eigen boot? Dan kun je gratis naar het avontureneiland in Terherne! Hier is het wel fijn als je een zwemdiploma hebt of een goed zwemvestje aan.

Koepelbos in Oldeberkoop
Lekker vies worden in het speelbos en nog even iets lekkers halen bij restaurant Koepelbos? Een perfecte combinatie! 

Meer routes in Friesland? Check deze blog met maar liefst 14 wandelingen in totaal!