9x Pompoenboerderijen in Friesland

19 september 2023
Oh die heerlijke herfst! Vind jij het ook zo gezellig? De kou in de ochtend, een voorzichtig herfstzonnetje in de middag? De prachtige kleuren van de natuur? Met kids is het deze tijd van het jaar geweldig leuk om op zoek te gaan naar pompoenen. Maar waar zitten de leukste pompoenboerderijen in Friesland? Wij hebben alvast wat voorwerk voor jullie gedaan!
Pompoenboerderijen in Friesland

1. Pluktuin de Bascule | Hommerts
In deze pluktuin is ook in de herfst van alles te plukken voor een prachtig herfstboeket, daarnaast kun je hier mooie pompoenen scoren! Meer info: Pluktuin de Bascule.

2. Haerda State | Oosterbierum
Bij deze boerderij worden niet alleen pompoenen verkocht in het seizoen, maar ook aardappelen, stoofpeertjes, honing en eieren.
Haerdawei 44.

Pompoenboerderijen Friesland

3. Twijzel en Surhuisterveen
In Twijzel koop je langs de weg (Rijkswei 1, Kootstertille) pompoenen bij zorgboerderij Bezigh óf bij winkel Puur Natuur in Surhuisterveen. In deze natuurwinkel vind je nog veel meer lekkere lokalen producten. 

4. Anny's Kraampje | Bantega
Bij Anny's kraampje koop je pompoenen en sierkalebassen.
Kooisloot 10, Bantega

5. Timpelsteed | Engwierum
Deze boerderijwinkel is een waar feestje. Je koopt hier pompoenen, aardappelen en eieren. 
Tempelsteed 1, Engwierum

6. Pompoenwagen | Luttelgeest
Ok, het is een beetje vals spelen, want net over de grens in Flevoland, maar de Pompoenwagen in Luttelgeest is ook een leuk adres! Oosterringweg 35, Luttelgeest

7. De Fruitpluktuin | Rutten 
Hier kun je terecht voor prachtige pompoenen en en passant nog wat plukken in de fruitpluktuin. 
Hopweg 64, Rutten

8. Kaasboerderij de Stelp | Oldeberkoop
In deze boerderijwinkel kun je van alles kopen, waaronder pompoenen. Bij dit melkveebedrijf wordt heerlijke kaas gemaakt, je kunt dan ook alle soorten in het boerderijwinkeltje kopen. 
Wolvegasterweg 49, Oldeberkoop

9. Hettinga | Arum
Veel getipt door onze lezers, deze pompoenboerderij aan de Monnikeweg 1 in Arum. TIP: check even de openingstijden van tevoren om niet voor een dichte deur te staan.

10. Kootstertille
Pompoenen worden aan de weg verkocht tot en met ongeveer 7 november. Er worden oogstdagen georganiseerd waarbij kinderen pompoenen kunnen uithollen en er ook een markt is. Na de pompoenen worden er kerstbomen aan de weg verkocht. Ryksweg 1.

Zin in andere herfstknutsels met de kinderen? Check hier 14 TIPS voor het knutselen met kastanjes en eikeltjes!