• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

12x tips voor op zonnig Schiermonnikoog met kinderen

4 juni 2024

Op Schiermonnikoog kun je heerlijk uitwaaien met de kids en genieten van de prachtige natuur, de zee en het strand. Je beleeft hier het ultieme eilandgevoel en dat zó dicht bij huis.

Tips voor op Zonnig Schiermonnikoog met de kinderen

1. Ga lekker wandelen en spelen in het speelbos, je kunt er met de Kreukelkaart zelf op avontuur. 

2. Ook kun je op zoek naar Lytje Minsken; kleine figuurtjes die op het hele eiland zijn verstopt. Vind jij ze allemaal?

3. Natuurlijk kun je je heerlijk uitleven op het strand. Schiermonnikoog heeft een van de breedste stranden van Europa. Ideaal voor een strandwandeling of een dagje aan zee dus! 

4. Tijdens een strandwandeling kom je natuurlijk ook schelpen tegen. Dit zijn er echter lang niet zoveel als bij het Schelpenmuseum. Hier kun je namelijk maar liefst 1500 schelpen bewonderen!

5. Ga je liever niet de zee in? Neem dan een duik bij Zwembad de Dúnatter. Dit openluchtzwembad is ideaal voor een verfrissende duik en heeft een wedstrijdbad, een recreatiebad en een peuterbad. 

6. Op zoek naar een beestachtig leuk uitje? Kom dan een kijkje nemen bij Dier- en Speelweide Witte Winde! Je kunt hier niet alleen de verschillende dieren bewonderen, maar ook heerlijk spelen op de speeltoestellen, voetballen in de pannakooi of picknicken bij een van de vele picknick-plekken.

7. Ga je liever kijken bij een heel ander soort dieren? Ga dan op zeehondenexcursie! Vaar mee met de MS Silverwind. Je kunt ook mee met de zeehondentocht met een zandplaatexcursie.

8. De tot een atelier omgebouwde bus van Atelier Schier staat van het voorjaar tot en met het najaar op het strand van Schiermonnikoog. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen hier meedoen aan leuke, creatieve workshops. 

9. Ook een echte aanrader is het recreatieteam van Schiermonnikoog; Lytje Willem. Dit team biedt giga veel leuke, creatieve en sportieve activiteiten aan. Wat dacht je van crea bea knutselen, kokkerelen, levend stratego en nog veel meer! 

Kindvriendelijke restaurants op Schiermonnikoog 

Bij Familierestaurant & Pizzaria Het Wantij is er voor iedereen wel wat lekkers te vinden. Voor de kids is er een kinderkaart en een speelhoek vol spelletjes. 

Wil je eten midden in de natuur? Plof dan neer bij Drink- & Eethuis De Berkenplas. Dit restaurant ligt aan De Berkenplas en is de ideale plek voor een lekkere tussenstop. Voor de kids is er een kindermenu met allerlei lekkers. 

Overnachten op Schiermonnikoog

Kom je logeren op Schiermonnikoog? Een verblijf op Eureca maakt je vakantie op Schiermonnikoog compleet! Je kunt hier met grote groepen verblijven in de groepsaccomodatie, groepskamperen of met een kleiner gezelschap slapen in een van de gezinstenten. Slaap je liever niet in een tent? Dan is slapen in een van de Witte Huisjes ook nog een optie. 

Super veel plezier op Schiermonnikoog! Heb jij een tip die absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje? Laat het ons weten via friesland@kidsproof.nl