De LEUKSTE Sinterklaasintochten yn Fryslân

13 oktober 2021
2021 - Sinterklaas intocht Friesland - Het is alweer BIJNA zover, dé intocht van het jaar: Sinterklaas en zijn Pieten. Door de coronamaatregelen gaan niet alle intochten door, maar hieronder de intochten die wél doorgaan!
sinterklaas intocht friesland

Gelukkig komt Sinterklaas dit jaar weer naar Nederland! De intochten zijn soms anders dan vorige jaren ivm de coronamaatregelen, maar hij komt wel! Kijk hieronder waar en wanneer Sinterklaas aankomt en klik op de linkjes voor meer info!

SNEEK

Zaterdag 13 november maakt Sinterklaas om 14.00 uur zijn spectaculaire intocht met de boot in de Kolk bij de Waterpoort Sneek. Sinterklaas wordt bij de Waterpoort verwelkomd door gastheer Clown Sander en de Burgemeester. Hierna maakt hij een tocht door het centrum met al zijn pieten, vergezeld door muziekkorpsen en dweilorkesten.!LEEUWARDEN
Zaterdag 13 november is het zover, dan is de Sinterklaasintocht in Leeuwarden. Hij wordt rond 12:00 uur verwacht in de Prinsessentuin. DRACHTEN
Rond 13:00 uur wordt Sinterklaas verwacht in Drachten op zaterdag 13 november.HEERENVEEN

Op 13 november komt de pakjesboot van Sinterklaas aan in het centrum van Heereveen. Om 14:00 uur wordt Sinterklaas verwacht bij de nieuwe kade aan het Breedpad. Voor alle kinderen is er ditmaal ook een pepernotenpuzzel, waarmee prijzen zijn te winnen. De deelnameformulieren voor de puzzel worden uitgedeeld tijdens de intocht. 

BOLSWARD
Op 13 november komt Sinterklaas aan in Bolsward. Bekijk hier alle Sinterklaas activiteiten in Bolsward.

Sinterklaasintocht Bolsward

LEMMER
In Lemmer komt Sinterklaas aan op zaterdag 13 november om 14:00 uur. De intocht verloop iets anders dan normaal ivm de coronamaatregelen, maar het belangrijkste is dat hij komt! 

sinterklaasintocht Lemmer

JOURE
In Joure komt Sinterklaas zaterdag 13 november aan en wordt hi jweer feestelijk onthaald in de Midstraat van Joure! Vanaf daar zal hij een ‘rondrit’ door de MID maken om door kinderen verwelkomd te worden in Joure! Wij zijn gek op Sinterklaas. We hebben voor jullie gratis een aantal printables gemaakt, die je kunt uitprinten en ophangen. Bekijk ze hier allemaal! 

We hebben er weer zin in! Heb je nieuws over de intochten? Laat het ons even weten via fryslan@kidsproof.nl

Wil je lekkere, suikervrije pepernoten bakken? Check even hier het recept.

In noflike yntocht tawinske!