• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De LEUKSTE Sinterklaasintochten in Friesland

30 oktober 2023
2023 - Sinterklaas intocht Friesland - Het is alweer BIJNA zover, dé intocht van het jaar: Sinterklaas en zijn Pieten. In Nederland komt hij aan in Gorinchem op zaterdag 18 november.
sinterklaas intocht friesland

Gelukkig komt Sinterklaas dit jaar weer naar Nederland! Kijk hieronder waar en wanneer Sinterklaas aankomt en klik op de linkjes voor meer info!

SNEEK

Zaterdag 18 november maakt Sinterklaas om 14.00 uur zijn spectaculaire intocht met de boot in de Kolk bij de Waterpoort Sneek. Sinterklaas wordt bij de Waterpoort verwelkomd door gastheer Clown Sander en de Burgemeester. Hierna maakt hij een tocht door het centrum met al zijn pieten, vergezeld door muziekkorpsen en dweilorkesten.!LEEUWARDEN
Zaterdag 18 november is het zover, dan is de Sinterklaasintocht in Leeuwarden. Kom je ook?DRACHTEN
Nog een aantal nachtjes slapen en dan komt Sinterklaas klaas aan in Drachten. Meer informatie volgt nog.BOLSWARD
Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas aan in Bolsward. Daarnaast zijn er ook nog andere leuke Sinterklaas-activiteiten in de stad. Zo komt de Sint iedere zaterdag tot pakjesavond langs in het centrum!

Sinterklaasintocht Bolsward

LEMMER
In Lemmer komt Sinterklaas aan op zaterdag 18 november om 14:00 uur. De sint komt aan in de monumentale Lemster Sluis en gaat daarna het centrum in.

sinterklaasintocht Lemmer

JOURE
In Joure komt Sinterklaas zaterdag 18 november aan en wordt hi jweer feestelijk onthaald in de Midstraat van Joure! Vanaf daar zal hij een ‘rondrit’ door de MID maken om door kinderen verwelkomd te worden in Joure! Wij zijn gek op Sinterklaas. We hebben voor jullie gratis een aantal printables gemaakt, die je kunt uitprinten en ophangen. Bekijk ze hier allemaal! 

We hebben er weer zin in! Heb je nieuws over de intochten? Laat het ons even weten via fryslan@kidsproof.nl

Wil je lekkere, suikervrije pepernoten bakken? Check even hier het recept.

In noflike yntocht tawinske!