12 x Doen op Terschelling met kinderen

14 mei 2024
Voel, ruik, proef strand en zee. Dit is het ware eilandgevoel! Vakantie of een dagje uit op één van de Waddeneilanden is áltíjd een goed idee. Op Terschelling is namelijk van alles te beleven voor jong en oud.

Dagje uit op Terschelling 

 
1. Huur een fiets
Je kunt Terschelling op meerdere manieren ontdekken. Op de fiets is een van onze favoriete manieren. Wat dacht je van een kindertandem of heb je liever een gewone kinderfiets? Bij VVV Terschelling vind je precies welke fietsverhuur er bij jou past!

2. Ga met de huifkar
Wil je Terschelling liever ontdekken op een wel héél bijzondere manier? Maak dan een huifkartocht bij Huifkarbedrijf Terpstra! Tijdens deze tocht ga je door het bos, duin en over het strand. Dat is gaaf! 

3. Wandel met een ezel
Ontdek je het eiland liever te voet? Neem gezellig een ezeltje mee! Deze draagt graag je picknick of een kind. Lieve beestjes, lang niet zo eigenwijs en koppig als men denkt! 

4. Het wrakkenmuseum
Op zoek naar een educatief uitje op Terschelling? Neem dan een kijkje bij het Wrakkenmuseum. Dit museum ligt vol rariteiten uit de periode 1650 tot nu. Rondom het museum zie je ankers, kanonnen en de toren van een echte Engelse onderzeeboot. Achter het museum ligt een piratentuin met een echt piratenschip, een boomhut en een kasteel!

5. Ga surfen
In de zomervakantie kun je op Terschelling leren surfen bij GoSurfing Terschelling. Surfen is niet alleen super stoer, maar ook harstikke leuk. Vergeet vooral je zwembroek niet!

6. Bezoek het klimbos
Ga jij liever niet het water in? Dan kun je ook komen klimmen bij Klimbos Dromedaris. Dit klimbos heeft 3 verschillende routes waarmee je maar liefst twee uur lang klimplezier kunt hebben. Voor de kleinste kinderen (vanaf 4 jaar) is er ook een super leuk juniorparcours! 


7. Ga paintballen
Super veel fun: paintball voor kinderen vanaf 10 jaar! Een spannende activiteit waarmee je met een echt paintballgeweer op luchtdruk de strijd aangaat. 

8. Midgetgolfen en pluktuin

Liever wat ontspanning? Ga dan midgetgolfen bij de Molenbaan. Deze midgetgolfbaan heeft maar liefst 18 holes en een leuke speeltuin met springkussen en glijbaan. Iedere zomer kun je bij Zelfpluktuin Groenhof zelf heerlijke, duurzaam geteelde vruchten en prachtige veldbloemen plukken. Kom langs en pluk de dag!

9. Binnen zwemmen
Zwembad de Dôbe is hét zwembad van Terschelling. Ook aan de allerkleinste waterratten is hier gedacht. Er is namelijk een apart baby- en peuterbad aanwezig waar de kleintjes kunnen spelen en spetteren.  

10. Zeehondentocht

Op Terschelling kun je ook dieren tegenkomen die je normaal niet tegen komt, namelijk zeehondjes! Wil jij de zeehonden komen bewonderen? Doe dat dan met een zeehondentocht op de Talisman!11. Wild spotten

Wild spotten? Op een Waddeneiland? Jazeker! In elektrische (dus stille!) terreinwagens ga je onder begeleiding op een 2,5 uur durend avontuur. Op het eiland leven wel 65 soorten vogels, maar ook herten, paarden, schapen, konijnen... wat zul je allemaal tegenkomen?

12. Schaapjes tellen

Heb je nog niet genoeg dieren gespot? Kom dan schaapjes tellen bij Schapenboerderij De Zeekraal. De Zeekraal heeft maar liefst 200 schapen! Op deze biologische boerderij kun je een kijkje nemen in de kaas- en ijsmakerij of zelfs een nachtje komen logeren. 

Overnachten op Terschelling

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke plekjes op Terschelling waar je kunt komen logeren. De allerleukste Kidsproof logeeradresjes check je hier! 


Kindvriendelijke restaurants op Terschelling

Heb jij ook zo'n trek gekregen van al dat leuks dat er op Terschelling te beleven is? Plof dan neer bij Pannenkoekenhuis Hans & Grietje of Pannenkoekenhuis 't Sprookjesbos. Hier kun je naast overheerlijke pannenkoeken ook allerlei andere, lekkere gerechten proeven die vaak met producten uit eigen regio worden gemaakt.

Deze fijne tent aan het brede zandstrand aan de Badweg bij Formerun heeft gezellige zitzakken. Hier zit je bij wind vanaf het land lekker in de luwte. Op de menukaart vind je voor kids bijvoorbeeld heerlijke poffertjes.
 
Um-shebab! Dit restaurant in Elvisstijl is helemaal te gek! Bouw hier je eigen single, double of triple burger! En slurk milkshakes met veel te veel slagroom. Hmmm! 
 
Is eigenlijk geen strand, zit aan een grasveldje. Ook al is het druk, je kunt hier altijd een plekje innemen op het grasveld (speelgoed en een voetbal mee) en lekker iets bij de bar halen. Hier zijn gegarandeerd andere kinderen om mee te spelen! 
 
Restaurant met een grote speeltuin met kabelbaan. Hier kun je lekkere tapbiertjes halen.

Strandpaviljoen Heartbreak Hotel

Heel veel plezier op het prachtige eiland Terschelling! Heb jij een tip die absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje? Laat het ons weten via friesland@kidsproof.nl!