De leukste tweedehands kleding winkels in Friesland

26 september 2023
Ben je op zoek naar tweedehands kledingwinkels voor kinderen? Dan helpen we je graag. Een duurzaam alternatief! In Friesland vind je verschilende toffe winkels.

Kinderen hebben vaak kleding nodig, zeker omdat ze zo hard groeien en omdat ze kleding vaak maar 1 dagje dragen voor er ergens weer een vlekje op zit. Als ze ook nog eens in twee huizen wonen, komt daar nog wat bij. Hoe zorg je er nu voor dat ze er goed uitzien voor een habbekrats? Ga lekker naar een tweedehands zaakje of markt!

1. Mevrouw Pollewop | Beetsterzwaag Ga zelf lekker op zoek in tweedehands zaakjes. Mevrouw Pollewop in Beetsterzwaag is een aanrader! 

2. Het Grachtje | Sneek Nog zo'n pareltje die we je niet willen onthouden! 

3. Koningsdagmarkt
Op Koningsdag wordt ontzettend veel kleding aangeboden. Vaak is het goed gesorteerd op maat. Zo kun je zelf even goed checken op eventuele vlekken en gaatjes. 

4. Tutte Belle | Leeuwarden
Ook hier  kun je lekker struinen, op zoek naar preloved schatten! 

5. Naizz | Heerenveen 
Een superfijne winkel met zowel tweedehands kleding als zelfgemaakte kleding. De moeite van jouw bezoek waard! 

6. Vinted
Natuurlijk is Vinted je beste vriend! Meld je aan op de app en ga op zoek. Om miskopen te voorkomen, filter je het liefst op 'Nieuw met prijskaartje' en 'Nieuw zonder prijskaartje'. Zo heb je de beste kans op top items. Om jezelf niet gek te maken, filter je ook direct op prijs. Zo laat je je niet verleiden om boven je budget te gaan.

7. Ruilen

Ken je dat? Heb je een onwijs leuke trui gekocht voor je schatje, vindt ze hem niet mooi. Of die jeans die je kocht voor je zoontje past nét niet. Maak een what's app groepje waarin je kleding met elkaar ruilt. Of organiseer eens per seizoen een simpele ruilmarkt met zijn allen. Of misschien ken je iemand met iets oudere kinderen die vaak iets over heeft. 

TIP: koop je tweedehands merkkleding, dan kun je deze voor nagenoeg dezelfde prijs doorverkopen na een seizoen. Zo kleed je je kinderen leuk én kost het je relatief weinig!