8x Vega en vegan restaurants in Friesland met kinderen

19 september 2023
Wil jij lekker vega / vegan eten met kinderen in Friesland? Wij helpen je graag met de leukste plekjes waar je écht lekker kunt eten!
Vega en vegan restaurants met kinderen in Friesland

1. Spinoza | Leeuwarden

Een heerlijke plek met kinderen! Op het menu vind je 3 verrassende vegan hoofdgerechten als vegan strudel. 

Info: Spinoza

2. Foodbar Picknickers | Terherne

Bij deze superfijne foodbar is de helft van de kaart inmiddels vega! Voor iedereen genoeg te kiezen dus! Daarbij heb je een gezellige terras met speelplek én uitzicht op het Sneekermeer. Need we say more? 

Info: Foodbar Picnickers

3. Eats & Sweets by Mijke | Harlingen

Op de menukaart vind je falaffelburgers en broodjes kerriehummus! Yummie! 

Info: Eats & Sweets

4. Pura Vida | Terschelling

Zowel in Midsland als in West vind je deze fantastische foodbar met geweldige gerechtjes! Wow! Wat een keuze! Denk loades wedges, oergezonde hula bowl, vega burgers en nog heel veel meer...

Info: Pura Vida

5. Lazy Lemon | Leeuwarden

Op de kaart staan alle vega én vegan optie's duidelijk aangegeven. Denk spinazie wafels, labneh tartine, courgetteburger en vegan kapsalon. Bij het lezen van de kaart ga je zeker watertanden!

Info: Lazy Lemon

Lazy Lemon

6. Stek | Leeuwarden

De lokatie is fantastisch. Bestel lekker een pumpkin spice latte of een verse smoothie met uitzicht op het water en bootjes die dwars door Leeuwarden varen. Voor kleintjes kun je zelfs een vers gepureerd fruithapje bestellen! Wow. Maar wat dacht je van een heerlijk ontbijtje met american pancakes? Yoghurt met granola? Een broodje avocado smash? En heerlijke poké bowls. Zoveel te kiezen, je zou er bijna een weekend voor naar Leeuwarden gaan! 

Info: Stek Leeuwarden

7. De Beren | Drachten

Bij restaurant de Beren zijn ze altijd heerlijk kindvriendelijk! Er is altijd iets te spelen. Kinderen kunnen hier kiezen voor een vega saté of vega kibbeling. 

8. KB Food & Drinks | Dokkum

Supervette freakshakes, jackfruitburgers en bietjestartaar. Je mag hier ook lekker gerechtjes delen. Ideaal met kinderen! 

Met pannenkoeken heb je ook altijd een ruime keus is vega optie's, lees hier ons artikel over de leukste pannenkoekenrestaurants in Friesland: De beste pannenkoekenrestaurants in Friesland.

En, heb jij een geweldig vega/vegan restaurant gevonden in Friesland die hier niet bij staat? Laat het ons zeker weten via friesland@kidsproof.nl!