• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De leukste uitjes in de voorjaarsvakantie!

13 februari 2024
2024- Wat ga jij doen deze voorjaarsvakantie? We hebben de leukste uitjes en leuke kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantie in Friesland voor je op een rij gezet! De krokusvakantie is een heerlijke tijd om eropuit te gaan met het gezin.
Eropuit in Friesland tijdens de voorjaarsvakantie

Leuke kinderactiviteiten in de voorjaarsvakantie in Friesland!

De voorjaarsvakantie staat voor de deur en dat betekent tijd voor leuke dingen doen met de kinderen! Hebben jullie al plannen? Wij hebben wel een idee. We verzamelden een hoop toffe uitjes zodat de vakantie goed gevuld kan worden!

Kidsfestival bij De Lawei
Het KidsFestival bij De Lawei in Drachten is weer terug met een heleboel leuke activiteiten! Met voorstellingen zoals Juf Roos, kinderfilms zoals Juf Braaksel, toffe dans- en circusworkshops en een heerlijke KidsLunch!

Piratenactiviteiten
Deze vakantie zit het Fries Scheepvaart Museum vol spannende activiteiten! Van kleien tot codes kraken en schieten met een kanon: er is van alles te beleven! Luister naar spannende verhalen of knutsel je eigen schatkistje.



Mijn miNiATUUR museum
Maak je eigen mini-museum bij Natuurmuseum Fryslân! Knippen, kleuren, kleien en inrichten maar! Tijdens workshops leren de kids over het maken van tentoonstellingen. Thuis kunnen ze verder gaan en het nóg mooier maken!



Flowerpower
Vier de lente met je eigen bloemcorsage tijdens de gratis familieworkshop in het Fries Museum. Laat je inspireren door het werk De Leekstertak van Christoffel Bisschop en creëer jouw eigen bloemenbroche.



Gratis familieworkshop
Ga in de voorjaarsvakantie naar het Princessehof en doe mee aan de gratis familieworkshop: Maak een mozaïek van kapot keramiek! Ontdek de schoonheid van hergebruik terwijl je scherven omtovert tot een nieuw kunstwerk.



Gratis toegang bij 36 musea
Deze voorjaarsvakantie is er bij 36 Friese musea van alles te beleven tijdens Help Pake & Beppe de Vakantie door. De leukste activiteitenweek voor jong en oud! Kinderen hebben gratis toegang "op vertoon" van een volwassene.



LEGO spektakel
Een hele week vol plezier met bouwwerken, demonstraties en een spannende speurtocht door de stad. Ga naar het Festijn van Bouwsteentjes bij Holvrieka en geniet van het Modelspoor Museum in Sneek.



Uienballen pluizen
It Fryske Gea organiseert workshops uilenballen pluizen! Mama’s en papa’s van natuuronderzoekers opgelet! It Fryske Gea organiseert speciaal voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar de jeugdactiviteit uilenballen pluizen.

Leuke familiefilms bij Pathé
Met een bios-bezoek ben je even helemaal in een andere wereld. Deze vakantie is dat een Beestenboel, een Circus, een Game-setup of een Poppentheater. Het is bij Pathé maar nét voor welke familiefilm jullie kiezen!

Straaljagerexpositie
Breng in de vakantie straalmotoren tot leven bij Luchtvaartmuseum Aviodrome. Laat je omverblazen door de straaljagerexpositie “Sneller dan het geluid” waarbij je iedere keer in een andere ruimte met belevenissen stapt.

Wil je alle uitjes op datum zien? Check dan onze uitagenda 
Onze uitagenda staat al bommetje vol met leuke uittips deze voorjaarsvakantie. Handig op datum, zodat je makkelijk kunt zoeken.

Populaire handige lijstje en blogs

De leukste peuter- en kleuter uitjes 

Zelf vogelvoer maken

De leukste binnenzwembaden in Friesland 

Nog niets gevonden? Check dan onze favoriete binnenspeeltuinen in Friesland, kinderboerderijen en de lekkerste kindvriendelijke restaurants in Friesland

Fijne voorjaarsvakantie!

Claudine Naar de website