icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

13x zomeruitjes in Friesland!

7 juli 2021
2021 - Het is  SIMMER yn Fryslân! En wat is er weer veel te doen met kinderen. Bekijk hier onze favoriete kidsproof uitjes deze zomervakantie!
FEKÂNSJE! Hang die schooltas maar aan de kapstok want het schooljaar zit er (bijna) op. En wat een bijzonder jaar was dit weer. Gelukkig is er deze zomer genoeg te doen & zien in FRYSLÂN. Fijn even écht vrij zijn met elkaar. Geniet ervan samen!

GIFtig Zomervakantie-uitje!
Sta deze zomervakantie oog in oog met levende giftige dieren bij Natuurmuseum Fryslân! In het museum zijn slangen, hagedissen en andere reptielen te vinden. Dat is spannend en niet bedoeld voor bangeskieters!
Durf jij het aan? 

Natuurmuseum Friesland GIF

Weetjes over de walvis
Heb jij Femke de walvis al gezien? Ze is aangespoeld in het Fries Scheepvaart Museum! Ontmoet Femke bij de nieuwe familietentoonstelling: Femke de blauwe vinvis. Een echte doe-tentoonstelling met leuke opdrachten voor het hele gezin.Tekenen in de tuin
Deze zomervakantie kun je gratis tekenen in de tuin van Princessehof in Leeuwarden! Iedere zondagmiddag kun je de fijne kneepjes van het vak leren onder begeleiding van een tekendocent. Ben jij erbij?Zoek de gouden Happy Stone!
Overal in Friesland liggen Gouden Happy Stones verstopt. Met deze speurtocht ga je op zoek naar de geheime locatie. Weet jij de Gouden Happy Stone te vinden? Dan maak je kans op een leuke prijs!Beleef Park Vijversburg
Onze Kidsreporters zijn op stap geweest naar Park Vijversburg. Wat is er allemaal te doen en te beleven? Hielden de kids het vol? Welk deel is nu eigenlijk het leukste met de kids? Je leest het in onze review!Proefles Musicalles
Bij de Telekids Musicalschool kun je leren zingen, dansen én acteren. De lessen zijn leerzaam, uitdagend en ook nog eens leuk! Ook altijd al op het podium willen staan? Geef je dan op voor een proefles!

Op pad als toerist
Een dagje Zuiderzeemuseum is een goed idee deze zomervakantie. Reis als toerist langs Hollandse iconen zoals de molen, tulpen en kaas. Wij zijn er al geweest en de Kidsproofreporters vonden de Waterwerken ook heel gaaf!

Beleef een échte boerderij
Op kaasboerderij 'De Deelen' is deze zomer van alles te beleven. Kom kijken bij de koeien in de stal en ontdek hoe kaas gemaakt wordt bij de beleefroute over de boerderij. Sluit de dag af in de speeltuin met traptrekkers en skelters.Sybrandy's weer open!
Sybrandy's Speelpark in Oudemirdum is weer open. Kom uren spelen in dit heerlijke park. Wist je dat naast het park binnenkort een nieuw blotevoetenpad opent? Blotevoetenpad Gaasterland is een belevenis op zich!

Sybrandys Kidsproof

Stadsboerderij bij Sneek
Bij Stadsboerderij De Sibbe vlakbij Sneek vindt je de lekkerste streekproducten, heerlijk ijs en een leuke speelplek! Je mag hier het hele erf verkennen als je de winkel bezoekt. Ook organiseren ze regelmatig ponyritjes.Plonsen maar!
De zon schijnt! Dan zoek je natuurlijk een heerlijk plekje aan het water op met de kids. Er valt genoeg te zwemmen in Friesland. De fijnste zwemplekjes in Friesland vind je hier!Restaurant, speeltuin én terras
Op naar het terras! Lekker in het zonnetje genieten terwijl de kids spelen. Welk terras ga jij als eerste op? De leukste terrassen met speeltuin vind je in deze blog!Speelboerderijen in Friesland
Welk kind houdt er nou niet van de boerderij?! Bij alle (speel)boerderijen uit deze blog is van alles te beleven. Verken het boerenerf, haal de koeien op en nog veel meer!Fijne zomervakantie, Claudine