Zomervakantie uitjes in Friesland!

18 juli 2023
2023 - ZOMERVAKANTIE! Hoog tijd om er lekker op uit te gaan met het gezin. Er is gelukkig onwijs veel te doen in Friesland. Wat dacht je van klompzeilen, giga insecten bekijken, een leuke workshop, een boerderij uitje of een fijne wandeling door de natuur? Check de leukste, zomerse uitjes hieronder!
Zomervakantie uitjes en tips in Friesland

Zomervakantie-uitjes: leuke tips en zomeruitjes voor kids in en om Friesland

Friesland is zo mooi! Hieronder onze toffe tips en zomervakantie-uitjes. Waarschijnlijk ken je nog lang niet alle pareltjes in de regio. Volop leuke zomeruitjes en vakantietips voor ouders én kinderen!

Laatste kans: T. rex in Town
Jullie allerlaatste kans! De T. Rex is deze zomervakantie nog in Town bij Natuurmuseum Fryslân, maar gaat daarna weer op reis. De kinderactiviteiten zijn zó leuk. Mis het niet, deze expositie slaat in als een meteoriet!



Bootje varen in het museum
Wat is er fijner in de zomer dan lekker bootje varen? Deze vakantie heeft het Fries Scheepvaart Museum zeilklompen klaarstaan. Lekker spetteren! Ook is er genoeg te beleven in het kindermuseum en zijn er leuke speurtochten voor kids.



Tekenen in de tuin
Ontdek de kunstenaar in jezelf! Schuif deze zomervakantie iedere zondagmiddag gratis aan bij de tekensessie in de zonnige tuin van het Princessehof. Deze creatieve middag is leuk voor het hele gezin!



Onbeperkt speelplezier
Hoog springen op vette springkussens, klauteren op de klimkaas en een groot waterkussen waar je samen buikschuivers kunt maken. Glijden, schommelen en ravotten. Volop buitenspeel plezier dus bij de Swaan!



Aquapark Sneek
Aquapark Sneek is sinds vorig jaar nieuw in Friesland en ligt aan de rand van het Sneekermeer. Kom lekker klimmen, springen, glijden en onbezorgd spelen. De perfecte locatie voor een kinderfeestje of een leuk dagje uit in Friesland.



Oergezellig Festival
Geniet op 22 & 23 juli met het hele gezin van verschillende muziekoptredens of ga met de voetjes van de vloer in de silent disco! Doe mee met print-je-pannenkoek en geniet van poppentheater bij het Zuiderzeemuseum.



Op blote voeten!
Eropuit in de natuur? Ga dan heerlijk wandelen over het blotevoetenpad in Gaasterland! Aan de IJsselmeerkust bij Oudemirdum, tussen Sybrandy’s Speelpark en De Hege Gerzen, vind je dit anderhalve kilometer belevingspad!



Vier de zomer met water!
Elke vrijdag in de zomervakantie kunnen kinderen bij het Woudagemaal tijdens een bezoek knutselen, tekenen, waterspelletjes doen en is er een speciale kinderrondleiding. Komen jullie ook langs bij dit UNESCO werelderfgoed?



De ZomerMaakfabriek
In de zomervakantie is er een vernieuwde ZomerMaakfabriek in Museum Joure! Een veelzijdig activiteitenprogramma in en om het museum voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Thema dit jaar is ‘Maken met je zintuigen’.



Ontdek Park Vijversburg
Bij Park Vijversburg is van alles te beleven. Een diepe kuil waar je lekker in kunt rollen, schommels, hangmatten, de kleurrijkste boomhut die je ooit hebt gezien en een heus waterlabyrint met vlotten! Zet deze zeker op je lijstje!



WOW-dagen in de natuur
Bij De Oostvaardersplassen in Almere is er genoeg te beleven! Doe de Wijze Uilenspeurtocht, ga op ontdekkingstocht tijdens de WOW-dagen, schuif aan bij de Oostvaarderspraatjes en sluit de vakantie af bij Theater aan de Plas.

Zuiderzeemuseum is jarig
Het Zuiderzeemuseum is jarig en dat betekent feest! Leuk voor kinderen: meedoen aan de Koningsspelen, kermisspelletjes spelen & de praalwagen bewonderen. Verkoeling nodig? Stap in een roeibootje bij Expeditie Waterwerken.



Handige lijstjes voor zomerse dagen

9x Bootje varen in Friesland
Zeg je Friesland, dan zeg je water! Veel water! Hoe leuk is het om de omgeving te ontdekken per boot? Een goed gevulde picknickmand mee en varen maar! We hebben de leukste verhuurplekjes voor je op een rijtje gezet in deze blog.

10x Terras mét speeltuin
Eindeloos op een terras zitten terwijl de kids zich vermaken in een speeltuin, dat is iets om naar uit te kijken. Wij zetten de leukste terrassen met speeltuin voor je op een rijtje. Kies er één uit of bezoek ze gewoon allemaal!

13x ijssalons
IJs, ijs baby! Met de zomervakantie in zicht mag deze lijst vol lekkerste ijssalons in de Friesland natuurlijk niet ontbreken. Met zoveel lekkers wordt het wel moeilijk kiezen hoor! Check voor de lekkerste ijsjes in de Friesland deze heerlijke blog!

5x buiten zwemmen in Friesland

Als de zon schijnt, wil je lekker het water in. Zoek jij een goede plek om te zwemmen, dan hoef je in Friesland nooit lang te zoeken. Van heerlijke zwemstrandjes tot natuurbaden, we hebben ze allemaal in deze blog staan!



Speelboerderijen in Friesland
Welk kind houdt er nou niet van de boerderij?! Bij alle (speel)boerderijen uit deze blog is van alles te beleven. Verken het boerenerf, haal de koeien op en nog veel meer!



Fijne zomervakantie, Claudine