11x de leukste binnenzwembaden voor kids in Friesland

27 oktober 2021
Een dagje binnen zwemmen met de kinderen is altijd een leuk idee, zeker als het regent! Willen jullie eens een ander zwembad uitproberen? Wij hebben de 11 leukste plonsparadijzen in de regio voor je op een rijtje gezet!
Binnenzwembaden - Vrijzwemmen in Friesland

Veel kinderen zijn dol op zwemmen. Wij vinden het zelf ook leuk om eens een keer in een ander zwembad te gaan vrijzwemmen. Misschien wel iets verder rijden, maar dan ontdek je weer iets nieuws. Zo hebben wij 11 leuke binnenzwembaden in Friesland gevonden waar je met de kinderen recreatief kunt zwemmen. Check ze hieronder! 


Zwemmen met kinderen in een leuk binnenzwembad in Friesland


Swimfun Joure
Dit zwemparadijs in Joure is leuk voor alle leeftijden. Er is voor de kleintjes een peuterbad met een fijn speeltoestel en een glijbaantje. Voor de wat grotere waterratten is er een coole wildwaterbaan, een golfslagbad en een glijbaan met een prachtige sterrenhemel. 

Attracties Friesland bij Swimfun in Joure ? o.a. Wildwaterbaan

Jonas en de Walvis
Ook in Sumar kun je heerlijk plonsen! De kleinste kids vermaken zich in de heerlijk verwarmde waterspeeltuin terwijl de oude kids van een grote glijbaan kunnen roetsjen. Ook leuk: dit complex heeft ook nog eens een heerlijke binnenspeeltuin! 

De Rolpeal
Dit zwembad in Workum heeft coole drijfmaterialen om in en op het water mee te spelen. Daarnaast wordt hier ook nog eens in de maand discozwemmen georganiseerd! 

De Blauwe Golf
In Leeuwarden vind je suptropisch zwembad De Blauwe Golf. Spetter er op los in het golfslagbad of relax in één van de whirlpools. 

De Welle
Ben jij als eerste benden van de snelle glijbaan? Bij De Welle in Drachten kun je zien hoe snel jij van de glijbaan bent gekomen. Er is een heerlijk bubbelbad en een leuk golfslagbad. Voor de kleintjes is er een pierenbad met leuk waterspeelgoed, een glijbaan en fontein.

It Rak
Bij It Rak in Sneek kun je heerlijk ravotten en spelen in het water. Voor extra veel zwemplezier zijn er veel speelmaterialen in het water te vinden

Zwembad It Rak & Health Club Sneek | Optisport

De Baron
Bij Camping 't Hop in Wijckel kun je ook een heerlijk zwembad vinden. Er is een groot recreatiebad en een apart kleuter- en peuterbad. In de schoolvakantie is hier iedere middag een glijbaan, klimrol, klimmat en aquatrampoline om mee te spelen. 

It Gryn
Met maar liefst drie binnenbaden in één overzichtelijke ruimte is zwembad It Gryn in Stiens ideaal voor een dagje plonsen met de kids. 

Op de Waddeneilanden

De Golfslag
De Golfslag bevindt zich op Vakantiepark Klein Vaarwater op Ameland en is voor iedereen toegankelijk. Het complex heeft een 25-meterbad, peuterbad en een super leuke waterglijbaan van maar liefst 50 meter!

Zwembad De Golfslag | VVV Ameland

De Dôbe
De Dôbe is hét zwembad van Terschelling. Je kunt hier heerlijk vrijzwemmen in het instructiebad en het recreatiebad. Voor de kleinste waterratjes is er een apart baby- en peuterbad waar de kleintjes heerlijk kunnen spetteren en spelen.

Flidunen
Bij Flidunen op Vlieland zijn er meerdere baden en is er een super coole glijbaan van wel 50 meter. Tijdens het recreatief zwemmen liggen er matjes in het water voor de kids om mee te spelen. Ook is er een fijn babybad voor de allerkleinsten. 

Veel spetterplezier!