9x buiten zwemmen met kinderen YN Fryslân

4 juni 2021
De zon schijnt! En dan zoek je een goede plek aan het water met kids. Van strand tot meer en van zwembad tot de zee, er valt genoeg buiten te zwemmen in Friesland. In dit blog vind je 9 van onze hotspot zwembaden en strandjes. Wel zo fijn om te weten dat deze hotspots ook écht geschikt zijn voor kinderen.
Buiten zwemmen kinderen friesland

Strand Langweer


Dit is zo’n plek waar de kids zich wat langer kunnen vermaken! Fijn voor mama want extra lang op het handdoekje met een boek. Er zijn speeltoestellen, genoeg zand en het eerste stuk van het meer is ondiep waardoor ook de kleintjes heerlijk kunnen spelen met water en zand. Bij het recreatiegebouw een ijsje halen of even naar de wc. Fijne zomerdag! Kijk hier voor meer info!  

Strand Langweer


Openluchtbad Dûndelle in Bakkeveen

Dit is misschien wel ons favoriete buitenzwembad, mega Kidsproof. Het staat op een prachtige locatie midden in het bos. Er is een verwarmd 25 meter bad om heerlijk in te plonsen, duikplanken voor grotere kinderen en een apart peuterbadje. De zonneweide is omgeven door bomen. Wat is buiten zwemmen toch fijn. Kijk hier voor meer info! Strandje Oosterzee


Gewoon een relaxte plek om even het water in te gaan met kinderen. Hier vind je niet megaveel vermaak maar het is wel écht een fijne plek. Vlak naast de jachthaven aan de zuidzijde van het Tjeukermeer vind je dit kleine strandje. Een fijne plek op de plonsen, zwemmen of aan de slag te gaan met emmer en schep. Kijk hier voor meer info!

Zwemmen bij de Groene Ster


Wie is er niet geweest om hier zwemmen, zonnen of te wandelen. De groene Ster in Leeuwarden is zo’n plek waar je altijd wel naartoe kunt kinderen. In de zomer is het EXTRA fijn want dan is het dé zwemlocatie in de buurt van Leeuwarden. Er is voldoende gratis parkeerplek en meer dan voldoende ruimte voor jouw plek op de zonneweide of het zandstrand. De kinderen vermaken zich op de speeltoestellen aan het water of in het zwemwater van 90 cm diep. TOP dag! Ook fijn: er is een kiosk en er zijn openbare toiletten.  

Zwemmen bij de Groene Ster


Bosbad Appelscha


Nog zo’n onwijs mooi buitenbad in het bos van Appelscha. Dit openluchtzwembad in Appelscha heeft alles voor een dag zwemplezier. Een peuterbad met speeltoestellen en een glijbaantje. Springplanken voor de echte durfallen en maar liefst drie glijbanen voor de kids en voor de hele familie. Mem kan haar handoek neerleggen op de zonneweide of in de schaduw. Wat een fijne plek.

Openluchtzwembad Mounewetter in Witmarsum

Hier zijn voldoende ligplekken op de speelweide van 150m2, een fantastisch waterpark, een 25m baan, een springkussen, een klimrek, een peuterbad, twee duikplanken en een super gave glijbaan! Meer info >>>


Natuurzwembad de Swanneblom

Lekker zwemmen, springen en varen in je eigen opblaasbare boot in deze heerlijke zwemvijver! Aan de rand zijn de ondiepe plekken, afgezet met een drijflijn, en geschikt voor de kinderen zonder een zwemdiploma. Zij hebben hier voet aan de bodem maar het advies is altijd zwembandjes te dragen. Meer info >>>Meer info


Openluchtzwembad De Sawn Stjerren in Hallum

Heerlijk plonzen van de duikplanken, roetsjen van de 43 meter lange waterglijbaan, spetteren in het familiebad of pootjebaden met de peuters. Een heerlijk verwarmd buitenzwembad! Meer info >>>


De Hege Gerzen

Fijn een dagje opladen met het hele gezin aan het zand- en grasstrand bij het IJsselmeer. Dat kan bij Strandpaviljoen De Hege Gerzen. De kids vermaken zich in het water, aan het strand, met midgetgolf, badminton of volleybal. Er is een ondiep zwembad voor de allerkleinsten. Meer info >>>Veel zwemplezier!