6x pannenkoeken eten in Friesland!

6 februari 2024
7x pannenkoeken eten in Friesland! Al het eten met een P is lekker en pannenkoeken zéker. Maar waar kun je een pannenkoek eten met de kinderen in Fryslân? We maakten deze handige lijst met pannenkoekrestaurants voor je. Nu alleen nog even kiezen! Eet smakelijk.
6x pannenkoeken eten in Friesland

1. De pannekoektrein | Marrum

Tsjoeke, Tjsoeke. Klaar voor vertrek? Eten! Dit is leuk pannenkoeken eten en een gaaf uitje, je zit in een trein. Er is een conductrice, je kaartje wordt geknipt en op de dienstregeling staan de meest lekkere pannenkoeken. Grappig: het ligt aan een écht spoorlijntje ‘het Dokkumer lokaaltje’. In de zomer kun je heerlijk op het terras eten waar kinderen kunnen spelen met het speeltoestel in de vorm van een trein.

2. Pannekoekschip | Leeuwarden

De keuze is op hét Pannekoekschip van Leeuwarden méér dan ruim. Buiten alle ‘gewone’ kinderpannenkoeken zoals appel, naturel, spek of kaas kun je ook kiezen voor een kinderpannenkoek met een cadeautje. Ze zijn hier zéér bekend met de wensen van kleine gasten, de bediening super vriendelijk, er is een speelhoek en je krijgt een kleurplaat met kleurtjes. 

3. De Friese Doorloper | Hindeloopen

Bij de Friese Doorloper in Hindeloopen ga je écht terug in de tijd. Dit pannenkoekplekje zit naast het Schaatsmuseum en je ziet hier van alles wat te maken heeft met schaatsen. Het ligt dan ook aan de elfstedenroute en buiten zit je aan een grachtje. Mega leuk!

4. Pannekoekschip de Klipper | Heereveen

Dit schip mocht niet in ons lijstje ontbreken natuurlijk. In het centrum van Heereveen kun je pannenkoeken eten. Bij pannekoekschip de Klipper weten ze wat keuze is want er staan hier wel heel veel pannenkoeken op het menu. Het kindermenu is ook top met kleine pannenkoekjes en meer!

5. De Koppenjan | Jubbega

80 Soorten pannenkoeken. Maar er is meer! Je kunt hier kaarsen en zeepkettingen maken, midgetgolfen en kijken en spelen op de kinderboerderij!

6. Het Koepelbos | Oldeberkoop

Bij het Koepelbos maken ze pannenkoeken zoals oma ze maakt! Er staan minstens 60 soorten op de kaart. Wel op tijd reserveren!

Op zoek naar meer kindvriendelijke lunch- of ontbijtplekjes? Check ze allemaal op ons uit-eten overzicht.