15x tips voor Ameland met kinderen

16 juni 2023
Op Ameland valt van alles te beleven. Wat dacht je van wadlopen, wandelen, genieten van het strand, de zee en de zon? Ook kun je hier surfen, zwemmen, heerlijk eten en nog veel meer! Hieronder hebben we de leukste tips op Ameland voor je op een rijtje gezet.

Dagje uit op Ameland 

De natuur ontdekken op Ameland? Ga wadlopen! Je kunt vanaf de Friese kust helemaal naar Ameland lopen. Dat is gaaf!

Ga je liever wandelen op een wat hardere bodem? Loop dan het Krûmeltjesspoor. Bij deze wandelroute wijzen keien met oogjes je de weg.

Ook wandelroute het Paddenpad is onwijs leuk om te doen met de kids. Bij deze wandelroute wijzen padden je de weg. Ook leer je tijdens deze wandeltocht van alles over de natuur en het leven op en rond Ameland.

In natuurgebied Oerd en Hôn kun je fantasitsch wandelen. Vanaf de hoge duinen heb je een prachtig uitzicht over de nabij gelegen kwelders, waar met hoog water duizenden vogels rusten.

Vanaf de vuurtoren van Ameland heb je een prachtig uitzicht over het eiland. Durf jij het aan om de toren te beklimmen? Je wordt beloond met een prachtig panorama. De vuurtoren zelf is niet meer in gebruik, maar wordt nog wel gebruikt als expositieruimte. 

Educatieve uitjes op Ameland 

Bij het Natuurcentrum van Ameland kom je van alles te weten over het landschap van Ameland. Maak de fascinerende onderwaterwereld mee in het Watertheater of kom in de waterzaal van alles te weten over zeehonden, bruinvissen, potvissen en andere zeedieren. Je kunt in verschillende bassins zelfs allerlei zeedieren bewonderen!

Stoere uitjes op Ameland 

Leer de golven de baas te zijn bij Ameland Adventure! Golfsurfen op Ameland is een geweldige uitdaging die je alleen of samen met familie of vrienden kunt doen. De surfles bestaat uit een kort theoriegedeelte waarna je onder begeleiding van ervaren instructeurs je eerste golf gaat surfen. 

Is het slecht weer? Ga dan heerlijk minigolfen in de Amerlander onderwaterwereld bij Indoor AvonturenGolf! Deze golfbaan bestaat uit maar liefst 18 holes met allerlei spannende en gekke obstakels. Het lijkt hier net of je op de bodem van de zee loopt!

Beestachtig leuke uitjes op Ameland 

Gek op paardrijden? Maak dan een mooie strandrit met een van de paarden van Rijstal De Blinkert of Rijstal Le Cheval. Je kunt hier ook een wandelpony huren!  

Paardrijden Ameland: paardrijden op het strand - Rijstal Le Cheval

Zwembaden op Ameland 

Spetter spat! Op Ameland kun je heerlijk zwemmen. Bij De Schalken kun je fijn buiten zwemmen. Super leuk op zonnige dagen! Een 25-meterbad met duikplank, een peuterbad, een ondiep speelbad én een 35-meter lange glijbaan zorgen voor veel zwemplezier.

Minder lekker weer? Ga naar binnenbad de Golfslag. Het zwembad heeft een 25-meterbad, een peuterbad en een leuke waterglijbaan. Kom je ook plonzen? 

Kindvriendelijke restaurants op Ameland 

Dé tip is Restaurant Bravo, een restaurant met een gezellig terras én speelgelegenheid. Wat ons betreft een hele leuke! Met grote speeltuin, ruim terras, vlakbij het strand én met een kidsmenu! Restaurant Bravo Ameland

't Strandhuys is ook een heel fijne plek om een lekker hapje te eten. Je kunt hier zelfs je eigen borrelplank samenstellen, dat is lekker! Vanaf het paviljoen heb je uitzicht op strand en zee, gegarandeerd ontspannen dus!

Zin in een pannenkoek? Of iets anders lekkers? Neem dan een kijkje bij Pannenkoekenhuis Onder de Vuurtoren. Je raadt het al; dit pannenkoekenhuis staat onder de Amelandse vuurtoren! 

Overnachten op Ameland 

Op Ameland valt van alles te beleven. Je kunt hier zoveel doen dat één dag natuurlijk niet lang genoeg is. Daarom kun je hier de leukste logeeradres vinden. Zo kun je je verblijf op Ameland zo lang maken als je zelf wilt!

Heel veel plezier op het adembenemende Ameland! Heb jij een éche kidsprooftip die absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje? Laat het ons weten via friesland@kidsproof.nl!