• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De allerleukste kabouterpaden in Friesland

17 juli 2024
Doe je puntmuts op en trek je laarzen maar aan; het is tijd om naar het kabouterpad te gaan! Door het hele land heeft Staatsbosbeheer kabouterpaden aangelegd. Tover je zoon of dochter om tot kabouter en ga samen op speurtocht. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje; het zijn allemaal kaboutersporen! Spot jij ze allemaal?
De allerleukste kabouterpaden in Friesland om te wandelen met de kids

Kabouterpad Lauwersmeer

Langs het kabouterpad van Lauwersmeer kom je nog wel eens wat kaboutersporen tegen. Vind jij ze allemaal? Bij activiteitencentrum Lauwersmeer ligt een goed gevulde knapzak voor je klaar. Onderweg kun je aan de slag met leuke opdrachten en na afloop mag je puntmuts zelfs mee naar huis!

Startpunt: Lauwersoog

Vijf kinderen zitten op een boomstam verkleed als kabouters

Kabouterpad Vegelinsbos

In het mooie Vegelinsbos is een kabouterpad aangelegd. Lukt het jou om alle opdrachten te doen? Als kers op de taart kun je bij deze wandeling genieten van een prachtig uitzicht over het meer. 

Startpunt: Sint Nicolaasga

Kabouterpad door het Friese Museumdorp 

Kabouters Abe, Siebe, Klaas en Jelle hebben jouw hulp nodig! Bij dit kabouterpad in het Friese Museumdorp ga jij aan de slag om deze kaboutertjes uit de brand te helpen. 

Startpunt: Allingawier

Kabouterpad in bos Elfbergen

De boswachter van Gaasterland weet het zeker; in bos Elfbergen wonen geen elfjes, maar kabouters! Langs een wandelpad kun je de kaboutertjes vinden. Vind jij ze allemaal? 

Startpunt: Oudemirdum

Een klein meisje staat met kaboutermuts op in het bos

Kabouterpad Terschelling

Ook op Terschelling kun je kaboutertjes vinden. Kun jij alle sporen vinden? Wat kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje of misschien zelfs wat geplet gras van een kabouterdutje. Loop het pad af en wie weet kom jij wel een echte kabouter tegen... 

Startpunt: Hoorn, Terschelling

Kabouterpad in Appelscha

Als je het kabouterpad in Appelscha loopt, ontdek je zelf waar kabouters altijd zo druk mee bezig zijn. Vergeet onderweg vooral niet naar wat kaboutersporen te zoeken! 

Startpunt: Appelscha

Kimswerter Bosk

In Kimswerd kun je een bos vol kaboutertjes vinden. Dit leuke kabouterpad verandert iedere keer wewer doordat er iedere keer weer nieuwe kaboutertjes te vinden zijn. 

Startpunt: Kimswerd

Speelbos Sparjebird

In Speelbos Sparjebird staan 10 uit hout gezaagde dieren. Bij ieder dier hoort een opdracht. Doe jij ze allemaal? 

Startpunt: Hemrik

Ken jij nog een leuk kabouterpad dat hier niet bij staat? Laat het ons weten via friesland@kidsproof.nl!