HERFSTVAKANTIE TIPS in Friesland

10 oktober 2023
2023 - Deze herfstvakantie zijn er weer allerlei leuke activiteiten in Fryslân. Van de leukste kinder- en familievoorstellingen tot leuke workshops en dagjes uit. Hieronder onze favorieten op een rijtje!

Herfstvakantie 2023 met kinderen in Friesland

Leuke dingen doen in de herfstvakantie 2023 met de kids? In de herfstvakantie zijn er in Friesland superveel leuke activiteiten voor kinderen en hun ouders georganiseerd. Bekijk onze allerleukste tips voor herfstvakantie-uitjes!

De Grote ZooiZee
Natuurmuseum Fryslân zet deze herfstvakantie zwerfvuil centraal. Bekijk samen de vondsten van een wadstruner, doe onderzoek met bubbelthee, haal met een graafmachine afval uit het zand en maak een plastic-vrij zeepje.

Kermisfeest bij het Zuiderzeemuseum
Het is het hele jaar al feest in het jarige Zuiderzeemuseum, maar als de Oudhollandse kermis neerstrijkt in het buitenmuseum, gaat het dak eraf! Geniet in de herfstvakantie van de gratis attracties; ook 's avonds op 21 en 28 okt!

Coole Kidsnacht bij het Fries Museum
Beleef de betoverende Coole Kidsnacht op vrijdag 20 oktober! Het Fries Museum wordt omgetoverd tot een festivalterrein. Dans op het koninklijke bal, ga op vossenjacht en schilder je eigen kunstwerk. Gratis voor kinderen!

Bouw je eigen boot
Laat je kinderen hun eigen houten bootjes bouwen in het Friese scheepvaartmuseum deze herfstvakantie! Na het knutselen van hun bootje kunnen de kids hun creaties in het water zien drijven. Schip ahoy!

Cinekid Festival & Kidsweek bij de Lawei
Deze herfstvakantie staat de Kidsweek in De Lawei in het teken van het betoverende Cinekid Festival! De Kidsweek biedt volop filmplezier voor kinderen tussen 3 en 14 jaar, maar ook een kidslunch en allerlei workshops!

Koekenbakkers
Stroop de mouwen maar op, want deze herfstvakantie maken we onze handen vies! Bak je eigen koekjes in het Fries Museum tijdens de gratis familie workshops! Welke koekenbakkers doen er mee?

Festival het Avontuur
Van 26 t/m 29 oktober veranderd De Harmonie weer in een wereld vol verhalen. Jeugdtheaterfestival Het Avontuur keert terug na een groots succes, en belooft een herfstvakantie vol magie en vermaak.

Experimenteren met eten
Wat thuis nooit mag, maar bij het Fries Landbouwmuseum wel: Spelen met je eten! Blaas een ballon op met gist, maak een lampje van een aardappel of ontdek wat het allerbeste plakt, graan, aardappel of zuivel?

Lichtjesfeest
In de herfstvakantie staat het Princessehof volledig in het teken van Divali: een van de belangrijkste feesten in het hindoestaanse geloof. Schuif met de hele familie aan bij de vakantieworkshop en maak je eigen lichtje.

Voor de draad ermee
Ontdek in het Posthuis theater een betoverende dansvoorstelling die de draden, zowel zichtbaar als onzichtbaar, toont die ons met elkaar verbinden. Laat je meeslepen in de dans en ontdek hoe de banden tussen mensen echt zijn.

Het Kameleondorp
Stap in de wereld van de beroemde tweeling Hielke & Sietse Klinkhamer in Terherne! Bekijk de korte film, ga samen op zoek naar de schat van de gevreesde piratenkapitein Duivelsoog en nog veel meer. De Kameleon helpt altijd!

Gratis jeugdblad
Vraag gratis het jeugdblad KidsGea aan! Het zit dit keer vol weetjes over de uil, heel veel doe-opdrachten en een leuke strip! Knip of scheur de middelste pagina’s eruit en ga lekker op pad. Een tof blad voor kinderen van 5 t/m 11 jaar.
Vraag 'm gratis aan!

De Caribische Week
Voor een extra zomerdag kun je van 14 t/m 29 oktober terecht bij de Orchideeën Hoeve! Het strand ligt klaar, de djembés mogen worden bespeeld en de rangers nemen je mee door de Caraïben. Verder gaat de tropische Pankong River open!



Kinderpaleis Cavallo
Bij Kinderpaleis Cavallo in Stiens is deze herfstvakantie veel te doen! Zo kan je een pompoen uithollen, cupcake versieren, slijm maken, Halloween kaarslicht potje, snoeppotje versieren en Halloween poppetjes maken.

Populaire herfstvakantie blogs

10x Pompoenboerderijen 
Met kids is het deze tijd van het jaar geweldig leuk om op zoek te gaan naar pompoenen. Maar waar zitten de leukste pompoenboerderijen in Friesland? Wij hebben alvast wat voorwerk voor jullie gedaan! Check ze hier!




Herfstknutsels
Heb je schatten in het bos gevonden? In deze blog vind je heel veel leuke manieren om mooie herfstknutsels te maken!

Halloween thuistips 
Ieks! Er ligt opeens een grote nepspin in de la! Met deze tips komt er een spookachtig sfeertje in huis.

4x Escape rooms
Super spannend! We hebben leuke escape rooms voor kinderen in Friesland op een rijtje gezet! Durf jij het aan?

Herfstbingo
Deze herfst kun je weer heerlijk wandelen in de regio. Om je wandeltocht nog leuker te maken, hebben we een herfstbingo gemaakt. Het bos ligt namelijk vol herfstschatten. Uitprinten en zoeken maar! Wie heeft er als eerste bingo?

Nog meer leuks:

Fijne herfstvakantie!
Claudine

TIP: onze uitagenda staat bomvol met herfstvakantie uitjes op datum!