Herfstvakantie tips in Friesland

12 september 2022
2022 - Deze herfstvakantie zijn er weer allerlei leuke activiteiten in Fryslân. Van de leukste kinder- en familievoorstellingen tot leuke workshops en dagjes uit. Hieronder onze favorieten op een rijtje!

Herfstvakantie 2022 met kinderen in Friesland

Leuke dingen doen in de herfstvakantie 2022 met de kids? In de herfstvakantie zijn er in Friesland superveel leuke activiteiten voor kinderen en hun ouders georganiseerd. Bekijk onze allerleukste tips voor herfstvakantie-uitjes!


Bezoek het Fries Museum

Deze herfstvakantie kun je een eigen zwaard maken en de super kidsproof tentoonstelling Vrijheid, Vetes en Vagevuur bezoeken in het Fries Museum. Haal de speurtocht op en doe leuke opdrachten. 

Veel te doen
Er is deze herfstvakantie weer van alles te beleven bij het Fries Scheepvaart Museum. Kom spelen, bouwen en verkleden. Ook is er een leuke speurtocht voor de kleinere kids: Zeemeerminnen & Piraten.

Pannenkoeken eten
Sluit een vakantiedag af (als lunch ook een aanrader) met een bezoekje aan 't Pannekoekschip. Pannenkoeken eten aan boord van een schip, dat is pas spannend! Je kunt hier allerlei soorten lekkere pannenkoeken eten.

Pannekoekschip Leeuwarden

Zuiderzeekind en Boer Boris
Geniet in het sfeervolle buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Leef je in in de wereld van het Zuiderzeekind of bezoek binnen de tentoonstelling van Boer Boris! 

T-Rex bezoeken
Vanaf 15 oktober kun je de T-Rex in bezoeken Natuurmuseum Fryslân. Dat is nog eens tof! 

Gratis jeugdblad
Kids-Gea! is het jeugdblad van natuurorganisatie It Fryske Gea. Boordevol leuke weetjes, natuuropdrachten én activiteiten voor kids. In het herfstnummer leer je alles over sporen. Inclusief gave win-opdracht! Vraag het gratis aan 

Klei een lekkernij!
Deze herfstvakantie kun je de meest fantastische taartjes en koekjes kleien bij Princessehof. Dit museum weet keer op keer te verrassen met écht leuke activiteiten. Kom je langs? 

Maak zelf herfstknutsels
Ga op zoek naar de mooiste herfstschatten in het bos en maak er vervolgens een heus kunstwerk mee! Eikeltjes, kastanjes, beukennootjes en knisperende bladeren. Mooi om te zien en leuk om mee te knutselen!

Herfstbingo
Deze herfst kun je weer heerlijk wandelen in de regio. Om je wandeltocht nog leuker te maken, hebben we een herfstbingo gemaakt. Het bos ligt namelijk vol herfstschatten. Uitprinten en zoeken maar! Wie heeft er als eerste bingo?

Fijne herfstvakantie!
Claudine

TIP: onze uitagenda staat bomvol met herfstvakantie uitjes op datum!