• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Het Hersenhuis: een origineel uitje voor het hele gezin

11 juni 2024
Het Hersenhuis? Wat moesten we ons daarbij voorstellen? Spelen met je brein, hoogtevrees overwinnen... In Het Huis Dat Met Je Hersenen Speelt combineren ze psychologie en technologie tot unieke belevenissen. Wij zijn gaan kijken!
Hersenhuis in Leeuwarden
Het Hersenhuis bevindt zich in het centrum van Leeuwarden. We maakten er dus meteen een dagje Leeuwarden van! 

Toen we binnenkwamen werden we hartelijk ontvangen. We gingen in coronatijd, dus we hadden het hele Hersenhuis voor onszelf. We starten met de Darejam. We kregen een VR bril op en belanden in een prachtige, virtuele wereld. Het leek wel een soort jungle. We stappen in een lift en gaan megahoog en dan... moeten we uitstappen met een enorme diepte onder ons. Durven we dat? In het echt is het een plankje van 5 cm hoog waar je op staat, maar je brein houdt je voor de gek en denkt dat je daar hoog tussen de wolken staat! We hebben ontzettend gelachen!

Hersenhuis darejam

Toen we allemaal geweest waren (en tranen over onze wangen van het lachen om de anderen) gingen we naar de ruimte ernaast. Hier zijn verschillende uitdagingen. We starten met de Breinsensor waarbij het de bedoeling is dat je aan niets denkt, want dan hoor je de vogeltjes goed. Zodra je heel veel gedachten hebt hoor je de vogeltjes niet meer. Lukt het jou om je gedachten uit te zetten? Lastig hoor! 

Hersenhuis Leeuwarden

De slaaprobot was ook een leuke. Het kan zo zijn da je binnen no-time in dromenland bent!

Slaap robot Hersenhuis

De Feelscape was ook gaaf. Door vrolijk, verdrietig of boos naar de Ipad te kijken via de webcam, creer je een landschap. Vet cool vonden we dat. De love seat is ook een gave. Je stelt elkaar vragen en kjkt elkaar recht in de ogen. Er kunnen best mooie gesprekken ontstaan! 

Hersenhuis Leeuwarden

Als allerlaatste onderdeel de Stressjam. Stressjam is een virtual reality game die je stress-mindset te traint, zodat jij beter in stress wordt. Het spel dompelt je onder in een soort jungle-achtig eiland waar je opdrachten krijgt om te stressen en dan weer te kalmeren. Een gaaf spel waarbij je ook deporteert. (net als Dora)

Na het bezoek aan het Hersenhuis (waar we echt ruim 2 uur (!) waren) zijn we heerlijk gaan lunchen en shoppen in Leeuwarden. Het Hersenhuis is een heel origineel uitje voor het hele gezin waarbij je na afloop nog lang napraat over het brein!

Claudine

Meer info over het Hersenhuis en het reserveren van een plek vind je hier!  Naar de website