Koningsdag met kinderen in Friesland

11 april 2023
Oranje boven! Tijdens Koningsdag 2023 kleurt heel Friesland oranje. Door de hele provincie vind je gezellige vrijmarkten, leuke activiteiten en bruisende evenementen. Check in deze blog wat er allemaal in de omgeving te beleven is met kinderen!
Tips voor Koningsdag met kinderen in Friesland

Met Koningsdag kleurt heel Dokkum oranje en vind je diverse activiteiten in de binnenstad. Waaronder aubade met de burgemeester en kinderburgemeester, vrijmarkt, diverse optredens, kermis, schminken, kinderdisco, en nog vele andere leuke activiteiten. De dag wordt afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

In Franeker is er naast de gebruikelijke vrijmarkt in het centrum een magische goochelshow op de Breedeplaats. Ook is er een springkussen, een ballenbad, bungee run, clownskoppen gooien, het spiraalspel, vier op een rij, kun je je laten schminken, kun je dansen bij Kim, ritmisch gymnastiek, kun je je eigen kroon maken en zijn er heerlijke poffertjes verkrijgbaar en lekker verkoelende limonade.

Ook in Wolvega kun je naar de vrijmarkt toe. De vrijmarkt is te vinden in de Van Harenstraat, de Hoofdstraat Oost tot en met de bieb en in het Griffioenpark.

In Heerenveen wordt er met Koningsdag wederom de bekende vrijmarkt in het centrum van Heerenveen gehouden. Door het gehele centrum worden tweedehands spulletjes te koop aangeboden.

Koningsdag met kinderen in Friesland

Ook dit jaar wordt de verjaardag van de koning weer groots gevierd in Leeuwarden! De gehele binnenstad staat vol met kraampjes en spelletjes dankzij de vrijmarkt.  

In Sneek is er ook een uitgebreid feestelijk programma georganiseerd door het hele centrum. Voor de kids zijn er speciale activiteiten nabij het kerkplein. Ook zijn er diverse optredens. 

Ook op de Lanen in Harlingen is het feest. Op Koningsdag organiseert stichting BENG de "rommel" markt (kleedjesmarkt) op de Lanen, hier verkopen jong en oud hun tweedehands spullen. Koningsdag is daarom dé dag om gezellig langs de Lanen te strunen, waar je vaak voor een prikkie mooie, bijzondere en wie weet zeldzame spullen kunt scoren. Uitgestruunt? In het centrum zijn de winkels en horeca open, hier kun je een pauze inlassen om te genieten van de goede sfeer, lekker eten en drinken.

Veel plezier!

TIP: check onze uitagenda voor meer tips!