11 x doen in Makkum

13 december 2023
Wat is er allemaal te doen in en om Makkum? Wij geven je de gouden tips voor een geweldig verblijf op deze Friese strandbestemming.
Tips en uitjes Makkum met kinderen
1. Kazemattenmuseum in Kornwerderzand (13 min)
In het Kazemattenmuseum vertellen verhalen en exposities je meer over de Kazematten vanaf de bouw van de afsluitdijk tot de periode van de Koude Oorlog. Meer info: Kazemattenmuseum.

2. Huur een bootje 

Huur een sloep bij Zuidwaard Watersport. Hiermee kun je zelf op pad, ook zonder vaarbewijs. Meer info: Zuidwaard Watersport.

3. Een middagje Bolsward (15 min)

Ga lekker spelen in de natuurspeeltuin in het Julianapark of een van de andere vele speeltuinen. Haal zeker ook een ijsje bij Margje 24 (met ijs van de ijsboerderij van tip 7!)

4. Ga naar het strand of een beachclub

Het Makkumerstrand aan het IJsselmeer, is een prachtig mooi strand dat bekend staat om de watersport. Je kijkt je ogen uit naar de (kite) surfers! Voor de kinderen is er een heel groot speeltoestel op het strand.



Niets zo fijn als een dag die langzaam voorbij gaat terwijl de kinderen spelen en jij goed wordt verzorgd. Strijk neer bij Strandbar Thuishaven aan het IJsselmeer.

5. Zwemmen (13 min)
Dagje zwembad? Ga lekker zwemmen bij zwembad de Mounewetter! Met een mooi peuterbad en waterspeeltuin.

6. Pluktuin (14 min)

Ga lekker op pad in Pluktuin de Bascule. Súper leuk met (kleine) kinderen om zelf een boeketje te maken. Check wel even of er iets te plukken valt! Meer info: Pluktuin de Bascule.

7. IJsboerderij (14min)

Een ijsje is áltijd een goed idee met kinderen! Ga lekker naar IJsboerderij Margje 24, een súper leuk uitje. Hier kun je kijken waar de melk van jouw ijsje vandaan komt.

8. Afsluitdijk Waddencenter (14min)

Bezoek het Waddencenter, een superleuk, interactief én budgetvriendelijk museum. Daarnaast is hier ook een heel erg hip en fijn gelegen restaurant met waanzinnig uitzicht over het IJsselmeer. 



9. Sanjes Safari (51min)
Iets verder weg, maar echt een aanrader met kleine kinderen is Sanjes Safari. Je kunt hier binnen én buiten spelen! En ze hebben nog een dierentuin ook; #aanrader



10. AquaZoo Leeuwarden (44min)

Ook iets verder weg, maar altijd een leuk uitje, dierentuin AquaZoo.

11. Ballorig Sneek (22min)
Regenachtige dag? Ga lekker indoor spelen bij Ballorig Sneek

Veel plezier in Makkum!

PS: heb je een tip die echt niet mag ontbreken in dit lijstje met de leukste dingen in Makkum met kinderen? Laat het ons weten via friesland@kidsproof.nl Daar zijn we echt heel blij mee!