Tips voor de meivakantie 2023 in Friesland!

17 april 2023
Er staat een meivakantie vol leuke uitjes in Friesland voor de deur! Ga heerlijk naar buiten met het hele gezin, bezoek een van de vele musea met extra kinderactiviteiten of ga naar een leuke theatervoorstelling. Benieuwd naar wat er allemaal te beleven is deze meivakantie In Friesland? Lees dan snel verder!
tips voor de meivakantie in Friesland

Mega veel meivakantie-tips voor ouders en kinderen in Friesland 


Kidsweek bij De Lawei

De meivakantie staat bij De Lawei in Drachten weer helemaal in het teken van de Kidsweek! Er zijn gave kindervoorstellingen, leuke workshops, een heerlijke kidslunch, kinderfilms en nog veel meer! Komen jullie ook?

Gaaf Dino uitje!
In de meivakantie zijn er allerlei leuke activiteiten rond de expositie T. Rex in Town bij Natuurmuseum Fryslân. In deze coole tentoonstelling staat het skelet van de T. Rex centraal. Knutsel een dino masker, zoek naar sporen en meer!Naar het Marinemuseum
Er is deze meivakantie van alles te doen bij het Marinemuseum in Den Helder! Zo kun je een tactisch spel spelen, een leuke speurtocht doen, knutselen in het kinderatelier en kijken naar de voorstelling Gehieme Dieptes.

Beestachtig leuk uitje
Weer of geen weer? Bij De Naturij kun je heerlijk binnen- én buitenspelen! Gegarandeerd een leuk meivakantie-uitje! Er is een speeltuin, verkeerstuin en een reptielenhuis. Ook kun je pony-rijden en eropuit met de huifkar.

Sporten in het museum
Bij het Fries Scheepvaart Museum kun je komen sporten zoals ze dat vroeger deden. Er is een hele zaal gevuld met toestellen van vroeger. Test wie er sneller kan fietsen of maak een koprol op de mat; in dit museum mag gesport worden!

Heerlijk buiten spelen
Deze meivakantie heerlijk buiten spelen met de kids? Kom dan naar Speelpark de Swaan, vlakbij Alkmaar. Je kunt hier een gigantische kaas beklimmen, jumpen op de metershoge springkussens, roetsjen van de glijbanen en meer!

Bouw een kasteel
Duik deze meivakantie in de Middeleeuwen bij het Fries Museum! Je kunt hier een kasteel bouwen bij een leuke workshop en voor de allerlaatste keer op ontdekkingstocht door de tentoonstelling Vrijheid, Vetes en Vagevuur.

Vrijheidsvogels knutselen
Deze meivakantie staat het Princessehof in het teken van het Surinaamse Ketikoti. Ter ere van dit feest kun je in een leuke familieworkshop zelf een prachtige vrijheidsvogel knutselen. Natuurlijk is de vaste tentoonstelling ook geopend!

Tussen Kunst & Kidz
Het Zuiderzeemuseum bestaat 75 jaar; alle reden voor een Feest! Van 29 april t/m 1 mei zijn er drie kunstzinnige feestdagen in het buitenmuseum. Fijn meespeeltheater en de uit Sesamstraat bekende Hakim geeft goochelshows!7x leuke natuurspeeltuin
Geniet deze meivakantie van het buitenleven met onze favoriete natuurspeeltuinen en speelbossen in Friesland. Extra leuk is dat ze (vaak) gratis toegankelijk zijn. Oh ja,... vies worden mag!

Gamefestival bij Walibi
Een toffe start van je meivakantie: Tijdens Walibi Play spelen de kids hun favoriete games, gaan jullie op avontuur in meer dan 30 attracties én ontmoet je jouw gameheld! Kom samen met je gezin naar Walibi Holland en beleef Walibi Play! Game mee op 22, 23 & 24 april 

Natuur activiteiten 
Natuurorganisatie It Fryske Gea organiseert in de meivakantie leuke activiteiten! Ga op zoek naar kleine kriebelbeestjes, kom uilenballen pluizen, kom roofvogels spotten en nog veel meer leuks!


Koningsdag vieren met kids in Fryslân 
Waar ga jij Koningsdag vieren met de kinderen? Wij hebben een aantal leuke tips voor je op een rij gezet!

Hoe word ik RIJK op Koningsdag?
27 april is het Koningsdag! Gelukkig kunnen we het dit jaar weer vieren! Hoe kunnen de kids op een makkelijke manier een leuk centje verdienen op Koningsdag? Hoe word ik rijk

Knutseltips voor Moederdag
Voor alle papa's en kids die nog wel een paar leuke ideetjes kunnen gebruiken om mama in het zonnetje te zetten hebben we wat leuke tips op een rijtje gezet!

Kidsproof Kletspraat 4 & 5 mei
Elk jaar staan we op 4 en 5 mei stil bij oorlog en vrijheid. Met de Kidsproof Kletspraat 4 & 5 mei praat je samen met je kinderen over Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

TIP: Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Kijk dan nog even lekker rond op onze website!

Fijne vakantie!