Tips voor de meivakantie 2024 in Friesland!

23 april 2024
Er staat een meivakantie vol leuke uitjes in Friesland voor de deur! Ga heerlijk naar buiten met het hele gezin, bezoek een van de vele musea met extra kinderactiviteiten of ga naar een leuke theatervoorstelling. Benieuwd naar wat er allemaal te beleven is deze meivakantie In Friesland? Lees dan snel verder!
tips voor de meivakantie in Friesland

Mega veel meivakantie-tips voor ouders en kinderen in Friesland 

Er staat een meivakantie vol leuke uitjes voor de deur! Ga heerlijk naar buiten met het hele gezin, bezoek een van de vele musea met extra kinderactiviteiten of ga naar een leuke theatervoorstelling. Benieuwd naar wat er allemaal te beleven is deze meivakantie In Friesland? Lees dan snel verder!

KidsFestival bij De Lawei
Ga deze vakantie naar De Lawei voor het KidsFestival vol superleuke activiteiten! Geniet van kindervoorstellingen zoals Yuto & de Boom en Beuk! Bezoek de toffe kidsfilms in de filmzaal en smul van een heerlijke KidsLunch.

KidsFestival bij De Lawei

Redder op zee
Durf jij het aan om redder op zee te worden? Ga deze meivakantie naar het Fries Scheepvaart Museum en test of je geschikt bent voor deze uitdagende taak! Ontdek ook de expositie "Redders op zee" en leer van de echte KNRM'ers.
Durf jij het aan?

Fries Scheepvaartmuseum

Kijk op een andere manier
Ontdek de natuur op een unieke manier bij Natuurmuseum Fryslân! Zet je toverbril op en bekijk de magische muur. Of ontdek meer over de natuur met de digitale tafel. Er is altijd iets nieuws te beleven in het Natuurmuseum!

Natuurmuseum Fryslan

Vogelnestjes maken
Het is lente in het Fries Museum! Doe mee met de gratis familieworkshop en bouw je eigen vogelnestje, geïnspireerd door de tentoonstellingen. Je bouwt met oude en gejutte materialen een nieuw huis voor de vogels!

Fries Museum

Beschilder jouw tegeltje
Bezoek Princessehof en beschilder gratis een tegeltje! Schilder bijvoorbeeld prachtige bloemen, planten en patronen op je tegeltje, met hulp van museumgids Meraud. Ontdek ook de tentoonstelling Porseleinkoorts met het museumspel.



Museum Schokland
Nijlpaarden in de polder? Dit museum neemt je mee op ontdekkingsreis van de ijstijd tot nu! Op 11 en 12 mei extra leuk: dan vindt de Scandinavië markt weer plaats. Met o.a. LEGO workshop, poppentheater en mooie verhalen!

Museum Schokland

Meivakantie bij Pathé
Zin in een leuke film? Dan zit je altijd goed bij Pathé. Pak de popcorn er maar bij voor Lassie, de wereldberoemde, avontuurlijke hond. Of voor Garfield; die eigenwijze oranje kat die zich eindelijk eens buiten de deur van zijn huis waagt!

Koningsdag in Friesland
Oranje boven! Tijdens Koningsdag 2024 kleurt heel Friesland oranje. Door de hele provincie vind je gezellige vrijmarkten, leuke activiteiten en bruisende evenementen. Check hieonder de leukste plekken met kinderen!

Oog in oog met ..
Flamingo's, ijsberen, pinguins, otters en bevers, ze leven allemaal in of bij het water. En dus kun je ze bewonderen bij AquaZoo. Tot eind mei staan er in dit dierenpark ook meer dan 20 levensechte dieren uit de IJstijd. Echt een cool uitje!



Urenlang speelplezier
Een prachtige, ruim opgezette speelpark net boven Alkmaar! Beklim een 7 meter hoge kaas, spring samen op hoge springkussens of glij van steile glijbanen. Alle speeltuindromen komen uit bij Speelpark deSwaan!

Word Waterwijs
Ga deze vakantie op speurtocht door het buitenmuseum, duik het waterlab in of stap onder de waterpoort. Ook Expeditie Waterwerken is weer open! Van 4-6 mei kunnen de kinderen bovendien creatief aan de slag tijdens Tussen Kunst & Kidz!



Een magische wereld
Het avontuur van Yuto & de Boom in Schouwburg De Lawei! Met een koptelefoon op, reis je langs poppen, schaduwen en magische werelden. Yuto, sluit een vriendschap met een boom, waardoor ze samen avonturen beleven. Op 1 en 2 mei!

Oranjewoud Festival
Beleef het Oranjewoud Festival, hét muziekfeest voor het hele gezin! Kom genieten van gratis optredens, knutsel je eigen kunst, doe mee met leuke mini-workshops of kom kijken naar de leukste voorstellingen. 1 en 2 juni in Heerenveen.

Oranjewoud Festival 

Zorg dat je erbij komt
Het leven van een kersverse militair ontdek je bij het Marinemuseum! Kinderen kunnen een uniform passen, hun bed opmaken met militaire discipline en meedoen aan de 'Top matroos'-uitdaging.

Eten en spelen
Bij Oer in 't Hout in Grou vermaken de kids zich prima in de ruime indoorspeeltuin en op het afgesloten terras aan het water. Terwijl de kleintjes spelen, kunnen jullie heerlijk ontspannen in het restaurant.

De nieuwste KidsGea
Wil je alles weten over de ree? Vraag dan de nieuwste KidsGea aan! Dit gratis jeugdblad van It Fryske Gea zit vol doe-opdrachten en weetjes voor avonturiers. Leuk voor stoere kids van 5 t/m 12 jaar die graag buiten zijn!
Vraag 'm gratis aan!

Kameleon Terherne
Beleef de avonturen van Hielke en Sietse bij Kameleon Terherne! Begin je dag in de Kameleonboerderij en bekijk de Kameleonfilm. Stap daarna aan boord voor een rondvaart door de Friese meren, waar je alles leert over de Kameleon.

7x leuke natuurspeeltuin
Geniet deze meivakantie van het buitenleven met onze favoriete natuurspeeltuinen en speelbossen in Friesland. Extra leuk is dat ze (vaak) gratis toegankelijk zijn. Oh ja,... vies worden mag!

Hoe word ik RIJK op Koningsdag?
27 april is het Koningsdag! Gelukkig kunnen we het dit jaar weer vieren! Hoe kunnen de kids op een makkelijke manier een leuk centje verdienen op Koningsdag? Hoe word ik rijk

Knutseltips voor Moederdag
Voor alle papa's en kids die nog wel een paar leuke ideetjes kunnen gebruiken om mama in het zonnetje te zetten hebben we wat leuke tips op een rijtje gezet!

Kidsproof Kletspraat 4 & 5 mei
Elk jaar staan we op 4 en 5 mei stil bij oorlog en vrijheid. Met de Kidsproof Kletspraat 4 & 5 mei praat je samen met je kinderen over Dodenherdenking en Bevrijdingsdag.

TIP: Ben je op zoek naar nóg meer inspiratie? Kijk dan nog even lekker rond op onze website!

Fijne vakantie!