icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19
icon-closeLandelijk Verzetsmuseum wk 19

3x een mooie paastak knutselen met kinderen

14 maart 2021
Niet héél lang en het is alweer Passen! En niks is leuker aan Pasen dan het knutselen en freubelen met de kinderen. Deze paastakken zijn niet te moeilijk om zelf te maken en ze staan ook nog eens leuk in je huis. Veel plezier.

1. A la minute paastak

Heb je niet zoveel tijd om alle knutselspullen tevoorschijn te halen voor de kinderen óf hebben jullie niet zoveel in huis? Dan is paastak nummer 2 een leuke optie. Het enige dat je nodig hebt zijn een paar punaises of haakjes. Prik ze in de tak en hang er chocolade eitjes aan op. Met lijm kun je de tak verder versieren met paaskonijntjes, kuikentjes of eitjes. Voilá! In-no-time heb je een tak in paassfeer. Andere dieren of paasitems kunnen natuurlijk ook. Tip: een lijmpistool is bij deze tak je beste vriend.2. Picasso paastok

Zoek een mooie stevige stok of tak in de tuin of in de buurt en laat hem een dagje drogen zodat het meeste vocht eruit is. Heb je nog verfrestjes in de kast liggen? Zoek ze bij elkaar en laat je kind de tak in allerlei vrolijke kleuren verven. Nadat de verf is opgedroogd duw je een paar punaises, haakjes of kleine spijkertjes in de tak. De picasso tak is nu klaar om te versieren. Tip: De tak kun je hergebruiken om sieraden, tekeningetjes, etc. aan te hangen. Ook leuk als Moederdagcadeautje.

\

3. Hang’m in there tak

Deze paastak is lekker vrolijk en bont. Verzamel allerlei knutselmateriaal zoals losse takjes, bolletjes wol, veertjes en figuurtjes en lijmen maar. Het touw wikkel je om de tak en zet je vast met een knoopje. Ziet er direct heel anders uit! Laat ieder kind een paar takjes versieren en wat versiering erop plakken. Nu alleen nog een mooie vaas zoeken!Fijne Pasen!