15 x doen in Sneek

13 december 2023
Wat kun je allemaal gaan doen in Sneek met kinderen? Wij helpen je graag aan de leukste ideetjes voor een fijne dag uit in deze prachtige Friese stad!
Met kinderen naar Sneek. Check hier de leukste tips!
1. Fries Scheepvaart Museum: Hier kunnen kinderen meer te weten komen over de maritieme geschiedenis van Friesland en het naspelen! Een geweldig interactief kindermuseum! 

2 Sneekermeer: Breng een dag door aan het Sneekermeer, waar je kunt genieten van zeilen, zwemmen en picknicken aan de oevers. Er zijn vaak ook speelplaatsen in de buurt voor kinderen.

3. Waterpoort: Bezoek de beroemde Waterpoort van Sneek, die dateert uit de 17e eeuw. Kinderen kunnen de geschiedenis van de stad ontdekken en genieten van het uitzicht op het water.

4. Escape room: super leuk om samen te spelen. Zeker ook met wat oudere kinderen!

5. Ballorig Sneek: Dit is een overdekte speeltuin waar kinderen kunnen klimmen, glijden en plezier maken, ongeacht het weer.

6. Stadswandeling: Maak een ontspannen wandeling door de schilderachtige straten van Sneek en stop bij lokale winkels, cafés en bakkerijen. Kinderen kunnen genieten van een ijsje of een lekkere pannenkoek. Ga zeker ook even langs stadsboerderij de Sibbe.

7. Sneker Potten: Breng een bezoek aan het natuurgebied Sneker Potten, waar je kunt wandelen en de natuur kunt verkennen. Het is een geweldige plek voor een lekkere picknick en om ook wat vogels en andere dieren te spotten. 

8. Modelspoorbaan: In het Modelspoorbaanmuseum Sneek kunnen kinderen genieten van miniatuurtreinen en landschappen. Het is zowel educatief als leuk!

9. Zwemmen: ga lekker zwemmen bij zwembad 't Rak

10. Aquapark Sneek: een groot waterpretpark op het water. Met gave luchtkussens en coole slides. Durf jij het aan?

11. Vanaf 9 jaar: waterskieen en wakeboarden bij de waterskibaan Sneek.

12. Er is ook een borstelbaan om je voor te bereiden op de sneeuw! Ski Centrum Sneek.

13. Theater Sneek: hier zijn regelmatig voorstellen voor kids. Maar denk ook eens aan een dansvoorstelling met kinderen. Superleuk en echt een heel ander uitje dan naar de film! 

14. CineSneek: naar de film is zo'n fijne besteding van een druilerige dag. Voor kleintjes worden er vaak mini mornings geoganiseerd, waarbij het geluid wat zachter staat. 

15. Kinderboerderij Sneek: lekker banjeren op de boerderij, daar worden de meeste kinderen enorm gelukkig van! 

Lekker eten in Sneek met kinderen doe je hier:

Of gun jezelf een terras in een van deze hippe 'beachclubs' aan het Sneekermeer:
Veel plezier in Snits!

PS: heb je een tip in Sneek die écht niet mag ontbreken in ons lijstje? Laat het ons dan weten via friesland@kidsproof.nl. Daar zijn we heel blij mee!