Vlieland: 10x uitjes met kinderen

30 april 2021
Op Vlieland is het goed vertoeven. Je kunt hier namelijk, net als op alle andere Waddeneilanden, van alles beleven. Ontdek de grootste zandplaat van Europa, ga heerlijk uiteten met het gezin of ga zelf op avontuur op dit prachtige eiland. Ben jij benieuwd wat je allemaal kunt doen met kinderen op Vlieland? Je leest het hieronder!
Kabouterpad Vlieland

Dagje uit op Vlieland

Vlieland is klein en knus. Al lopend en fietsend kun je het hele eiland ontdekken. Loop bijvoorbeeld het Kabouterpad. Deze wanderoute ligt vol kaboutersporen. Vind jij ze allemaal?

De Vliehors Expres - Vliehors Expres

Heb je genoeg gewandeld en gefietst? Ontdek dan het eiland met de Vliehors Expres! Hiermee ga je over de Vliehors, een grote zandvlakte in het oosten van Vlieland. 

Je kunt het eiland ook per boot verkennen. Ga op zeehondentocht op Vlieland! Met de Geus of Northern Diver ga je de zee op om zoveel mogelijk zeenhondjes te spotten. 

Ben jij een echte durfal en heb jij geen last van hoogtevrees? Beklim dan de vuurtoren van Vlieland. Vanaf de vuurtoren heb je een prachtig uitzicht over het hele eiland. Met helder weer kun je zelfs Texel en Terschelling zien! 

Zwembad op Vlieland 

Spetter spat! Bij Flidunen kun je heerlijk zwemmen. Er is een 25-meter bad, een recreatiebad met turbodouche en een babybad. Durf jij van de 50-meter lange glijbaan? 

zwembad - Sportcentrum Flidunen Vlieland

Kindvriendelijk uitje op Vlieland

Bij Midgetgolfbaan De Oude Vuurtoren kun je midgetgolfen op maar liefst 18 verschillende banen. Voor de kids zijn er kindersticks aanwezig. Dat is handig!

Uiteten met kinderen op Vlieland 

Genieten aan zee kun je heel goed op Vlieland, maar wist je ook dat er allerlei lekkere restaurants aan zee zijn? Bij Strandpaviljoen Oost kun je namelijk heerlijk eten met een uitzicht op zee. 

Ook bij 't Badhuys geniet je van dit prachtige uitzicht. Voor de kids is er een eigen menukaart met allerlei lekkere gerechtjes en een leuke speelhoek. 

Geen zin in zand? Kom dan poffertjes of pannenkoeken eten op Vlieland bij Poffertjeshuis De Lickebaert. Bij dit restaurant eet je de lekkerste poffertjes, pannenkoeken en belegde broodjes! 

Ook bij het Posthuys staat er allerlei lekkers voor je klaar. Dit restaurant heeft een fijn terras met uitzicht op een speeltuin. Je kunt hier zelfs blijven logeren als je wilt! 

Overnachten op Vlieland 

Op zoek naar nog meer logeeradresjes op Vlieland? Die kun je hier vinden!

Heel veel plezier op Vlieland! Heb jij een tip die absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje? Laat het ons weten via friesland@kidsproof.nl!