• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Wandelen met je kids, zo doe je dat

9 januari 2024
Niet elk kind staat te trappelen om een lekkere wandeling te maken. Hoe krijg je de kleintjes toch enthousiast? Met deze wandeltips is een rondje wandelen voor het hele gezin een feestje.
Tips voor wandelen met kinderen

Eerste hulp bij wandelen met kinderen

Kun je ook zo genieten van een wandeling door een mooi gebied? Helaas denken onze kleintjes daar soms anders over. Maar wandelen hoeft helemaal niet saai te zijn voor kinderen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Voor je het weet willen ze niks anders meer!

Kies samen de plek

Wil je naar het bos, het strand of de stad? Laat de kinderen online de wandelbestemming zoeken. Dat maakt het gelijk interessanter én wie weet komen je koters wel met hele originele ideeën.

Vergeet de snacks niet

Ga met een goedgevulde maag aan de wandel en zorg voor lekkere snacks onderweg. Ook handig als omkoopmiddel als het kleine grut even geen zin meer heeft. Tip: neem een stappenteller mee en beloon je kids bij elke 1.000 stappen met iets lekkers.Verzin een uitdaging voor onderweg

Het concept wandelen laat een kinderhart nog niet sneller kloppen. Daag je kinderen daarom onderweg uit met een speurtocht, een spel of een challenge. Met de nodige afleiding onderweg lopen kinderen ongemerkt opeens een heel stuk. Tel onderweg bijvoorbeeld alle witte auto's met het Ommetje-telspel. Doe de Huisnummerbingo. Of zoek samen naar dierensporen op de grond.

Lees ook: 25x leuke spelletjes om te doen tijdens het wandelen


Zorg voor leuks langs de route

Staan er wilde koeien langs de weg? Slingert de wandeling door een tof speelbos? Ligt er een leuk restaurant op de route? Is er een uitkijktoren om te beklimmen? Als er onderweg genoeg te ontdekken is, kijken kinderen hun ogen uit. Zo is er gelijk iets om naar uit te kijken. Werkt altijd!

Neem genoeg (speel)pauze

Heeft je spruit een gave klimboom gespot? Of zijn de beentjes even toe aan wat rust? Las lekker veel pauzes in tijdens de wandeling. Dit zorgt voor de nodige afwisseling en speelmomentjes voor de kinderen.Neem wielen mee

Is de hele weg lopen voor je koter toch nog wat enthousiast? Een loopfiets of step is ideaal om wat meer kilometers af te leggen zónder te wandelen. En het gaat nog lekker snel ook!

Stapje voor stapje

En tot slot. Je hoeft gelukkig niet in één keer met het hele gezin 10 kilometer te lopen. Bouw het rustig op en start met korte rondjes met veel speelplekken onderweg.