12x zomervakantie uitjes in Friesland!

11 juli 2022
2022 - ZOMERVAKANTIE! Hoog tijd om er lekker op uit te gaan met het gezin. Er is gelukkig onwijs veel te doen in Friesland. Wat dacht je van klompzeilen, giga insecten bekijken, een leuke workshop, een boerderij uitje of een fijne wandeling door de natuur? Check de leukste, zomerse uitjes hieronder!
Zomervakantie uitjes en tips in Friesland

Zomervakantie-uitjes: leuke tips en zomeruitjes voor kids in en om Friesland

Friesland is zo mooi! Check onze toffe tips en zomervakantie-uitjes. Waarschijnlijk ken je nog lang niet alle pareltjes in de regio. Volop leuke zomeruitjes en vakantietips voor ouders én kinderen!


Klompzeilen in het museum

Kom deze zomervakantie klompzeilen in de museumvijver van het Fries Scheepvaart Museum! Uitgezeild? Ga dan naar de bovenste verdieping, daar is het Kindermuseum of doe een van de leuke thema-speurtochten. 

Fries Scheepvaart Museum zomervakantie

Speelpark de Swaan
Ietsje verder weg, maar zeker de moeite waard. Met maar liefst vijf speeltuinen is Speelpark de Swaan een speelparadijs voor alle leeftijden. Een Liedjesland, waterfietsen, waterfun en nog veel meer. Nieuw dit jaar: de Klimkaas! 

Gratis tekenen in de tuin
Bij het Princessehof kun je deze zomer gratis tekenen in de tuin. Daarnaast is er een gave Korea tentoonstelling met het familiespoor. Met een paspoort vol opdrachten maken gezinnen kennis met de Koreaanse cultuur. Gratis entree voor kids

Tekenen in de paleistuin

Grote kriebelbeestjes
Deze zomer zijn er metersgrote insecten te bewonderen in Park Vijversburg! Komen jullie ook kijken? Dit keer zijn de rollen omgedraaid; jij bent zo klein als een insect en de insecten zijn zo groot als reuzen. Dat is gaaf! 

Giga insecta

Tof kindermuseum
Wat zijn dat voor vreemde gasten in Natuurmuseum Fryslân? Ontmoet deze zomer IJstijddieren en Neanderthalers! Sta oog in oog met een wolharige neushoorn en sabeltandkat en graaf zelf botten op. Durf jij?

Beleef de boerderij
Ontdek kaasboerderij De Deelen met de boerderij beleefroute. Een unieke ervaring voor het hele gezin! Neem een kijkje in de koeienstal en bij de kaasmakerij en sluit de dag af in de fijne speeltuin met traptrekkers en skelters. Uniek uitje voor het gezin 

Hé doe je mee!
Stap in het Zuiderzeemuseum in de wereld van een Zuiderzeekind. Speel Oudhollandse spelletjes en steek de handen uit de mouwen in de kinderwerkstraat. En sla ook Expeditie Waterwerken niet over. 1 dag is te kort! Een gaaf buitenmuseum.

Blotevoetenpad Gaasterland
Aan de IJsselmeerkust bij Oudemirdum is een belevingspad aangelegd. Op je blote voeten volg je de eeuwenoude sporen van bezoekers en bewoners van het kustlandschap. Uitgewandeld? Neem dan een duik of plof neer op het terras! Uit die schoenen!

Blotevoetenpad Gaasterland

Waterpret op vrijdag
Bij het Woudagemaal in Lemmer zijn deze zomervakantie iedere vrijdag onwijs veel toffe kinderactiviteiten met water! Kom knutselen, tekenen, waterspelletjes doen of ga mee op een speciale kinderrondleiding. 

Woudagemaal Zomervakantie

Popcorn Festival
Start je zomervakantie met een tof filmfestival bij dbieb Leeuwarden: het Slieker Popcornfestival! Je kunt komen kijken naar verschillende films in combinatie met een creatieve workshop, een voorleesuurtje of een drumsessie! 

Heleboel kinderactiviteiten
Kom deze zomer in Almere naar de Oostvaardersplassen! Er is van alles te doen voor jonge natuurliefhebbers, zoals de gratis Wijze Uilenspeurtocht, voorleesochtenden, WOW-dagen, duik het verleden in met VR & meer! 

Waterspektakel bij De Naturij
Deze zomervakantie is er een spetterend waterspektakel bij De Naturij in Drachten! Er is een stormbaan en een groot opblaaskussen met glijbaan en schuimwater. Ideaal voor op een warme zomerdag! Woensdag 27 juli bij De Naturij 

Plonsen maar!
De zon schijnt! Dan zoek je natuurlijk een heerlijk plekje aan het water op met de kids. Er valt genoeg te zwemmen in Friesland. De fijnste zwemplekjes in Friesland vind je hier!Restaurant, speeltuin én terras
Op naar het terras! Lekker in het zonnetje genieten terwijl de kids spelen. Welk terras ga jij als eerste op? De leukste terrassen met speeltuin vind je in deze blog!Speelboerderijen in Friesland
Welk kind houdt er nou niet van de boerderij?! Bij alle (speel)boerderijen uit deze blog is van alles te beleven. Verken het boerenerf, haal de koeien op en nog veel meer!Fijne zomervakantie, Claudine