Afsluitdijk Wadden CenterTerug naar het overzicht

Beleef de Afsluitdijk, Waddenzee en IJsselmeer in volle glorie in het Afsluitdijk Wadden Center!

Op de Afsluitdijk, bij Kornwerderzand, staat een markant gebouw, als een schuimkraag op de dijk: Het Afsluitdijk Wadden Center. Dit centrum biedt een totaalbeleving over de Waddenzee, de voor de wereld unieke Vismigratierivier, het IJsselmeergebied en niet te vergeten de Afsluitdijk zelf. Je krijgt niet alleen een goed beeld van de omgeving, maar ook van de vele waterbouwkundige en andere projecten die hier de komende jaren worden gerealiseerd.


Aquavista
Bezoekers kunnen in deze show mee op een adembenemende 'rondvlucht' over de regio. Ontspannen achterover leunend of voorover liggend, zweef je over het achterland van de Afsluitdijk en bekijk je al het moois in de regio door de ogen van de Grutto. Een tocht die je bijblijft!

Exposities
Wil je met droge voeten het wad ervaren? In het Afsluitdijk Wadden Center bevindt zich een interactieve expositie. Hoofdthema is het (over)leven van de Nederlanders in de Delta, door de eeuwen heen en met het oog op de toekomst van klimaatverandering en zeespiegelstijging. Werkzaamheden aan de dijk kunnen hier op de voet gevolgd worden. Voor kinderen is er een tekentafel en een ‘vismigratie knikkertafel’.

Eten & drinken
In het Afsluitdijk Wadden Center vind je ook restaurant SKOM eten & drinken. Er is een restaurant en een (overdekt) terras. Hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over het IJsselmeer!

Kijk voor meer informatie op de website via de roze button.

Afsluitdijk Wadden Center

Afsluitdijk 1c
8752 TP Kornwerderzand
Openingstijden Kijk even op de website voor openingstijden Prijs kijk even op de website voor de kosten Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de Zomervakantie special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips?

Schrijf je hier in!