Alpaca World boerderijTerug naar het overzicht

Kom naar dé Alpaca boerderij van Friesland en geniet van deze leuke activiteiten voor het hele gezin!
Net buiten de Elfstedenstad Workum op een steenworp afstand van het IJsselmeer ligt de prachtige Alpacaboerderij van Doede en Veronique Hofman. Waar eerst de focus lag op paarden is de bedrijfsactiviteit uitgebreid door interesse en liefde voor de alpaca. Doede en Veronique hebben een diverse groep alpaca's (in 2022 tussen de 16 en 20 alpaca's) op de boerderij en willen je graag laten kennismaken met deze mooie dieren.

Ga voor een leuke Meet&Greet. Je krijgt eerst uitleg over de alpaca's. Er lopen ongeveer 22 alpaca's rond. Uiteraard is er gelegenheid voor het stellen van vragen over de alpaca's en daarna worden alle alpaca's aan je voorgesteld.

Vervolgens krijg je een beetje voer en wordt er uitgelegd hoe je met de alpaca omgaat. De alpaca's zijn van nature geen knuffeldieren maar zijn wel erg nieuwsgierig. Ze zullen jou zelf benaderen en de meesten kunnen ook geaaid worden.

Daarnaast is er voldoende tijd om met de alpaca op de foto te gaan. De alpaca's kunnen soms wel geknuffeld worden, als men heel rustig is laten ze dat wel toe. Er zijn er zelfs een paar bij die een kusje geven. Veel interactie dus!

De gehele Meet & Greet duurt 45 min en kost € 10 pp. Wil je er koffie met wat lekkers bij? Dan is de Meet & Greet deluxe een aanrader. Koffie/thee met een bordje Sweets (bijv. donut, suikerbrood, bonbon)

Neem daarna nog even een kijkje in het winkeltje vol met alpaca souvenirs! 

Klik even door via de roze websitebutton voor alle arrangementen, reserveren en openingstijden van Alpaca World Friesland.

Alpaca World Friesland

Slinkewei 7
8711 HC Workum
Openingstijden Check de website via de roze button voor de openingstijden.

Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de "Naar Buiten" special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips?

Schrijf je hier in!