icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Blotevoetenpad GaasterlandTerug naar het overzicht

Loop deze zomervakantie op je blote voeten door een uniek stukje natuur in Friesland!
Aan de IJsselmeerkust bij Oudemirdum is tussen Sybrandy’s Speelpark en De Hege Gerzen een anderhalve kilometer belevingspad aangelegd. Op je blote voeten volg je de eeuwenoude sporen van bezoekers en bewoners van dit unieke kustlandschap. Halverwege juli 2021 gaat het pad open voor publiek.

Blotevoetenpad met een verhaal 
Op je blote voeten volg je de eeuwenoude sporen van bezoekers en bewoners van dit unieke kustlandschap. Door middel van grote borden lees je van alles over de historie van dit prachtige gebied. Met de blote voeten ga je onder meer over dennenappels, door modder, sloten, over boomstammen en door lang gras.

Boom knuffelen
Langs het Kerkpad staat een echte preekstoel als uitkijkpunt, het Molenpad waarbij je over riet loopt en het Oorlogspad dat uitzicht bied op een boerderij waar in de Tweede Wereldoorlog een vliegtuig neergestort is. Ook kom je een knuffelboom tegen. 

Trekvlot
Op het trekvlot trekken kinderen zich naar de overkant waar ze op boomstammen met touwen de weg naar de overkant moeten proberen te vinden.

Aan het eind van het Blotevoetenpad kan je je voeten lekker schoonspoelen. Is het mooi weer? Neem dan daarna een lekkere duik in het IJsselmeer bij de Hege Gerzen waar je ook een heerlijk terras hebt met uitzicht op het IJsselmeer. Voor de peuters is er een zwembadje gevuld met bronwater waar ze heerlijk kunnen poedelen!

Heb je meer zin om te spelen? Ga dan het Sybrandy's Speelpark in dat ernaast ligt voor urenlang speelplezier! TIP: je kunt ook een combiticket kopen voor toegang tot Blotevoetenpad Gaasterland én Sybrandy's Speelpark! 

LET OP: je kunt NIET online reserveren voor het Blotevoetenpad. Tickets kun je kopen aan de kassa. Er is ruimte genoeg op het Blotevoetenpad. 

Blotevoetenpad Gaasterland

Liemerige wei 4
8567 HM Oudemirdum
Prijs € 4,50 pp. LET OP: je kunt niet online reserveren. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van Sybrandy's. Er is ruimte genoeg op het Blotevoetenpad! Naar de website
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Z O M E R V A K A N T I E

Z O M E R V A K A N T I E

Het is zomervakantie! Er is zoveel leuks te doen in Fryslân, we hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet!

Naar onze zomerspecial!