Ontdek Museum HeerenveenTerug naar het overzicht

Stap binnen bij Museum Heerenveen en maak samen een reis door de tijd!
Bij Museum Heereveen worden de oude verhalen van Heerenveen tot leven gebracht. Bewonder de grote maquette van Heerenveen in 1830, werken van kunstenaars uit Heerenveen en stap in de werkkamer van Ferdinand Domela Nieuwenhuis. Je vindt er zelfs voetbalschoenen uit de tijd van Abe Lenstra. Op de zolder van Pake ontdek je voorwerpen uit zijn jeugd en beleef je de spanning van de escaperoom over Clément van Maasdijk, de eerste Nederlandse piloot met een vliegbrevet die boven Nederland vloog.

Bij Museum Heerenveen geloven ze dat geschiedenis op een speelse en interactieve manier beleefd kan worden. Daarom hebben we speciaal voor jonge ontdekkingsreiziger, educatieve programma's bij elke wisseltentoonstelling. Hier kun je niet alleen kijken, maar ook actief meedoen!

Met leuke kijkopdrachten en creatieve maakopdrachten dagen we je uit om zelf op onderzoek te gaan en te ontdekken. Ook tijdens schoolvakanties zijn er genoeg activiteiten voor kinderen van alle leeftijden.

Kom langs en leer je geschiedenis kennen. Want als je je geschiedenis kent weet je wie je bent!

Klik even door via de websitebutton voor meer info!

Museum Heerenveen

Minckelersstraat 11
8442 CE Heerenveen
Openingstijden zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Krijg jij onze maandelijkse nieuwsbrief al? Deze staat iedere keer bomvol met toffe uitjes. De eerstvolgende is de "Naar Buiten" special.

Hebben jullie ook zo'n zin in deze tips?

Schrijf je hier in!