Alle intochten van Sinterklaas in 't Gooi

1 november 2019
Hij  komt, hij komt... Zijn jullie er klaar voor? Dat is mooi, want het duurt niet lang meer en dan is Sinterklaas weer in Nederland. Waar en wanneer precies? Wij hebben de Sinterklaasintochten in 't Gooi natuurlijk ook dit jaar voor je op een rij gezet! Klik door voor meer informatie!
Landelijke intocht Sinterklaas
De havens en pleinen in de verschillende dorpen van 't Gooi zullen weer vol staan met blije en gespannen snoetjes die ongetwijfeld uit volle borst de sint toezingen (of verlegen achter moeders benen stiekem toekijken ;)!

Hoe druk deze periode ook kan zijn, wij zijn blij voor de kinderen dat we Sinterklaas en zijn grappige, pepernoten strooiende vrienden weer welkom mogen heten! Misschien wel één van de gezelligste en voor kinderen de spannendste middag van het jaar!Landelijke intocht van Sinterklaas is dit jaar in Apeldoorn!
Sinterklaas heeft dit jaar Apeldoorn uitgekozen om zijn grote aankomst op zaterdag 16 november te doen! Heerlijk om met warme chocolademelk en speculaas naar de televisie-uitzending te kijken.

Maar natuurlijk willen we hem ook in levende lijve zien. Kom daarvoor naar één van de onderstaande intochten.Zaterdag 16 november
In Hilversum met de bekende optocht over oa de Gijsbrecht en in Weesp, Breukelen, Huizen en Nederhorst den Berg zijn ze van plan om er ook meteen op 16 november weer een gezellig feestje van te maken. Zorg dat je op tijd bent, zodat je niets mist van dit mooie feest. Ook in Loosdrecht komt de Sint vandaag aan met zijn boot! Je kunt in Loosdrecht de boot al van ver aan zien aankomen. Uiteindelijk kun je de boot allemaal goed zien en komt Sinterklaas aan land. Echt een belevenis voor de kleintjes! 

Zondag 17 november
Zondag kun je Sinterklaas en zijn pieten vinden in Muiden en we verwachten op deze dag ook de sint intocht in Bussum! Erg leuk, want in Bussum staat altijd het plein dan helemaal vol vrolijke kinderen, kraampjes en zijn er genoeg pieten om mee op de foto te gaan. De kinderen krijgen hier volop de kans voor een praatje, kunstje en natuurlijk pepernoten!Zaterdag 23 november
Een week later, op zaterdag 23 november komt sinterklaas in heel veel verschillende dorpen in 't Gooi aan. Je kunt hem binnen halen in NigtevechtVreelandNaarden, Laren, Baarn, Kortenhoef/'s-GravelandMuiderberg, MaartensdijkBlaricum, Eemnes en Hilversumse Meent. Per dorp is de intocht verschillend, op sommige plekken komt hij met Amerigo en vaak is er een tour met muziek en veel gezelligheid dwars door het dorp. En aan het einde van de optocht heb je vaak kans om samen te dansen of handjes te geven. Klik door via de link voor meer informatie.  

We doen ons uiterste best om alle intochten te vermelden. Mochten we er eentje missen die er echt bij moet, of heb je een foutje ontdekt? Aarzel niet om ons te contacten en laat het ons weten via gooi@kidsproof.nlLeuke Sinterklaasuitjes!
Wil je meevaren op de pakjesboot, of alleen een rondleiding? Ben je benieuwd naar de slaapkamer van de Sint of zou je graag een theatervoorstelling bijwonen? Kijk voor een compleet overzicht in onze uitagenda en volg ons via Facebook voor de dagelijkse dosis inspiratie!

Schoentje zetten
En dan is het natuurlijk ook weer tijd om je schoen te zetten. Wil je nog even inspiratie opdoen voor je verlanglijstje. Hier vind je de leukste kinderwinkels in 't Gooi!Heel veel plezier!
Groeten Maud

Wil jij ook een overzicht van alle pannenkoekenhuizen in 't Gooi of de leukste boswandelingen voor kinderen in de buurt? Check hier al onze andere blogs vol inspiratie!