Wij hebben Spelekids in Loosdrecht getest!

7 oktober 2016
Nu het weer wat kouder wordt en de speeltuinen sluiten voor het winterseizoen is er gelukkig nog Spelekids in Loosdrecht. Een heerlijke plek voor de kinderen om zich 100% uit te leven. Alles mag en alles kan daar! Dus samen met mijn jongste twee rakkers (4 en 7) en een vriendinnetje (bijna 7) uit de klas gaan we naar Loosdrecht…
Het blijkt eigenlijk best mooi weer vandaag, maar mijn dochter herinnert mij, voordat ik me kan bedenken: ‘je had het beloofd, mam!’, en zo is het! Prima keuze, want dan is het ook niet zo druk. Als we Spelekids binnen komen, valt me meteen op dat het licht is. Er zijn veel ramen en de ruimte is ingericht met vrolijke kleuren.

Ballenbak
Julian (4) vermaakt zich meteen in de ballenbak. Hij begint in de peuterbak, wel zo veilig om daar te starten, maar al snel heeft hij door dat er nog zo’n bak is. Echt leuk, want met de grote kronkel glijbaan kom je midden in de ballenbak terecht. Dat is natuurlijk feest!

Ballenbak Spelekids

Wii
De meiden dagen elkaar uit voor de Wii met een spelletje bowlen. Al juichend en springend spelen ze om de beurt voor het grote scherm. Best lastig om de ballen recht door het midden te laten gaan. Maar omdat er zoveel te doen is, duurt het niet langer dan één spelletje.

Bowlen op de Wii

Nog meer uitdagingen
Op de trampolines doen de meiden wie het hoogst kan springen, of de skelters doen ze wie het hardst kan rijden en de glijbaan gaat het erom wie het snelst beneden is en bij de klimmuur natuurlijk wie het eerste boven is. En alles onder een oorverdovend gegil en gelach.

Klimwand Spelekids

Gratis Wifi
Met een stapel kleren van de kinderen installeer ik mijzelf aan een tafel die centraal is opgesteld zodat ik de hele speelruimte goed kan overzien. Met de wifi-code log ik in op het netwerk en kan ik op mijn gemak mijn mail door scrollen. Om me heen zie ik verschillende vaders en moeders. Sommige kunnen zichtbaar gezellig bijkletsen en anderen werken op een laptop, of lezen een boek. Heb je niets bij je, geen punt, er liggen hier stapels leuke bladen om in te neuzen. Je moet je wel even afsluiten voor het geluid als je je wil concentreren op een boek ;-)

Gratis Wifi

Lopen lukt niet
Af en toe verschijnt er een blij hoofdje aan mijn tafel die met enthousiaste stem roept “ik vind het echt leuk hier!” en zo snel als ze aan mijn tafel staan, zijn ze ook weer vertrokken. Heel even heb ik ze een moment aan de tafel kunnen houden, met iets lekkers. En dan verdwijnen ze weer. Gewoon lopen lijkt niet te lukken. Alle kinderen rennen hier…
Wat zullen ze lekker slapen vannacht! Maar eerst moet ik ze nog mee naar huis zien te krijgen, mijn grootste zorg op dit moment ;-)

Kinderfeestjes
Overigens ook een goed idee om je kinderfeestje bij Spelekids te organiseren. Compleet met taart en versierde tafel kun je hier een feestje geven!

Kinderfeestje bij Spelekids

Het allerleukste
Bij thuiskomst vroeg ik mijn dochter: “wat vond je het leukste?” waarop zij antwoordde “dat de trampolines zo hoog zijn want als je dan springt dan ben je écht heel hoog en kun je alles van bovenaf bekijken.

Baby's en peuters
Ik kan het elke ouder aanraden om hier naar toe te gaan, je kind zal je dankbaar zijn! Voor ouders met kleine kinderen is het goed om te weten dat er ook boxen zijn waar je je baby in kunt leggen en een peutergedeelte waar de kleintjes niet zomaar uit kunnen.

Peutergedeelte

Ideetje voor de herfstvakantie?
En leuk om te weten, ze zijn in prijs verlaagd

Veel plezier,
Maud