Alle intochten van Sinterklaas in 't Gooi

1 oktober 2021
2021 - Hij  komt, hij komt... Zijn jullie er klaar voor? Dat is mooi, want het duurt niet lang meer en dan is Sinterklaas weer in Nederland. Waar en wanneer precies? Wij hebben de Sinterklaasintochten in 't Gooi natuurlijk ook dit jaar voor je op een rij gezet! Klik door voor meer informatie!
Landelijke intocht Sinterklaas
2021 - De havens en pleinen in de verschillende dorpen van 't Gooi zullen hopelijk weer vol staan met blije en gespannen snoetjes die ongetwijfeld uit volle borst de sint toezingen (of verlegen achter moeders benen stiekem toekijken ;)!

Hoe druk deze periode ook kan zijn, wij zijn blij voor de kinderen dat we Sinterklaas en zijn grappige, pepernoten strooiende vrienden weer welkom mogen heten! Misschien wel één van de gezelligste en voor kinderen de spannendste middag van het jaar!Landelijke intocht van Sinterklaas!
We houden je hier op de hoogte over de landelijke intocht op zaterdag 13 november! Het is nog onduidelijk wat we kunnen verwachten. De landelijke intocht zoals stond gepland kan helaas door de coronamaatregelen niet doorgaan. We wachten af wat we wél kunnen verwachten rondom deze dag en houden jullie op de hoogte!

Want het blijft heerlijk om met warme chocolademelk en speculaas naar de televisie-uitzending te kijken.


Maar natuurlijk willen we hem ook in levende lijve zien. We zullen hier binnenkort alle intochten en/of andere sinterklaasactiviteiten in 't Gooi voor je verzamelen.Slaapkamer van Sinterklaas in Hilversum

In Hilversum kunnen we de Sint verwachten op 13 november. Geen grote intocht zoals voorgaande jaren, maar ze beloven veel leuke activiteiten voor de kinderen. Zo komt de Slaapkamer van Sinterklaas in Museum Hilversum in het centrum. Hier kunnen de kinderen komen kijken en natuurlijk een tekening en verlanglijstje achter laten. 

Intocht in Loosdrecht

op 13 november is de intocht van Sinterklaas en zijn pieten in Loosdrecht. Met een grote optocht komen zij door het hele dorp. Bekijk hier het hele programma en de route: sint in Loosdrecht

Sinterklaas Drive Thru

Er komt ook iets nieuws; een 'drive-thru'. Bezoekers kunnen op de fiets of in de auto bij Landgoed Zonnestraal in Hilversum kijken naar een show van dans- en cadeautjespieten en natuurlijk de Sint te ontmoeten.

Lukt dat dit jaar ook in Weesp, Breukelen, Huizen en Nederhorst den Berg? Normaal gesproken maakt hij ook hier direct de eerste zaterdag na Sint Maarten weer een gezellig feestje van te maken. We houden je op de hoogte

Zorg dat je op tijd bent, zodat je niets mist van dit mooie feest. Ook in Loosdrecht komt de Sint hopelijk toch aan met zijn boot! Je kunt in Loosdrecht de boot altijd al van ver aan zien aankomen. Uiteindelijk kun je de boot allemaal goed zien en komt Sinterklaas aan land. Echt een belevenis voor de kleintjes! We hopen dat het dit jaar (2021) door kan gaan.

Zondag 14 november
Kunnen we op zondag dan Sinterklaas en zijn pieten in Muiden verwachten? Vaak is op deze dag ook de intocht in Bussum! Erg leuk, want in Bussum staat altijd het plein dan helemaal vol vrolijke kinderen, kraampjes en zijn er genoeg pieten om mee op de foto te gaan. De kinderen krijgen hier volop de kans voor een praatje, kunstje en natuurlijk pepernoten!Zaterdag 20 november
Een week later,komt sinterklaas in dan nog in heel veel verschillende dorpen in 't Gooi aan. De vraag is waar kunnen we sinterklaas binnenhalen dit jaar? Hopelijk in Nigtevecht, Vreeland, Naarden, Laren, Baarn, Kortenhoef/'s-Graveland, Muiderberg, Maartensdijk, Blaricum, Eemnes of in de Hilversumse Meent. Per dorp is de intocht verschillend, op sommige plekken komt hij met Ozosnel en  is er een tour met muziek en veel gezelligheid dwars door het dorp. En aan het einde van de optocht heb je vaak kans om samen te dansen of handjes te geven. Klik door via de link voor meer informatie.  

We doen ons uiterste best om alle intochten te vermelden. Mochten we er eentje missen die er echt bij moet, of heb je een foutje ontdekt? of een wijziging op het laatste moment? Aarzel niet om ons te contacten en laat het ons weten via gooi@kidsproof.nlLeuke Sinterklaasuitjes!
In Hilversum is er dit jaar ook een Sint-speurtocht, leuk om te doen op een moment dat het je goed uitkomt. Zo zijn de kindjes toch bezig met het traditionele Sinterklaasfeest.

Ook is er een Sinterklaasweekend in Hilversum gepland in de VUE bioscoop op de markt.

Wil je meevaren op de pakjesboot, of alleen een rondleiding? Ben je benieuwd naar de slaapkamer van de Sint of zou je graag een theatervoorstelling bijwonen? Kijk voor een compleet overzicht in onze uitagenda en volg ons via Facebook voor de dagelijkse dosis inspiratie!

Vier een duurzame Sinterklaas dit jaar!

Dat kan met FamFam! Nu is het moment om het speelgoed waar jouw kind niet meer mee speelt op de website van FamFam te zetten. Zelf nog opzoek naar duurzame en betaalbare cadeautjes? Check dan snel de website!
Schoentje zetten
En dan is het natuurlijk ook weer tijd om je schoen te zetten. Wil je nog even inspiratie opdoen voor je verlanglijstje. Hier vind je de leukste kinderwinkels in 't Gooi!Heel veel plezier!
Groeten Maud

Wil jij ook een overzicht van alle pannenkoekenhuizen in 't Gooi of de leukste boswandelingen voor kinderen in de buurt? Check hier al onze andere blogs vol inspiratie! Naar de website