Een dagje uit in Muiden met het gezin

19 januari 2024
Muiden is een kleine vestingsstad, maar heeft zoveel leuks te bieden! We kennen natuurlijk allemaal het Muiderslot wel, maar wist je dat je hier ook een onwijs gaaf Forteiland kunt bezoeken? Deze en nog veel meer tips voor een dagje uit in Muiden kun je lezen in deze blog. Veel plezier!
Bezoek vestingstad Muiden met kinderen

Kasteel Muiderslot 

Een bezoekje aan het Muiderslot kan tijdens een dagje Muiden natuurlijk niet ontbreken! Neem een duik in de geschiedenis en ga op ontdekkingstocht door het kasteel en de kasteeltuinen. Kinderen kunnen zich hier helemaal uitleven met de activiteitenkaarten 'Ontdekken en doen'. 

Het kasteel - Muiderslot

Forteiland Pampus 

Vanuit Muiden kun je ook met de boot naar Forteiland Pampus. Wie dit fort bezoekt, waant zich terug in de tijd. Geschiedenis saai? Nee hoor! Aan de hand van boeiende speurtochten komen kinderen hier spelenderwijs meer over het Forteiland te weten. Ook zijn er op meerdere plaatsen in het fort leuke games verborgen!

Forteiland Pampus | Stelling van Amsterdam

Bezoek boerderij de Koeienkade in Muiden

Gek op dieren? Ga dan langs bij Boerderij De Koeienkade! Hier kun je niet alleen maar heerlijk verse melk halen, maar ook andere lekkere, verse boerenproducten.Wist je dat ze hier ook onwijs leuke kinderfeestjes geven? Tijdens de partijtjes krijgen kinderen een rondleiding over het erf en langs de dieren, mogen ze de dieren aaien, zelf boter maken en nog veel meer!

Heerlijk wandelen

Muiden is een oude vestingsstad, wat betekent dat hier vroeger een vestingswal was. Tegenwoordig kun je heerlijk wandelen over de wal en natuurlijk een kijkje bij de oude kanonnen nemen. 

Extra dimensie aan beleving vestingwallen Muiden | Regio Gooi en Vechtstreek

Lekker lunchen

Bij een dagje uit hoort natuurlijk ook een lekkere lunch! In Muiden heb je onwijs veel fijne plekjes waar je wat lekkers kunt halen. Ga bijvoorbeeld lunchen bij een van de terrasjes aan de sluis waar je heerlijk aan het water kunt zitten en bootjes kunt kijken. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Kijk dan op onze uit-eten pagina!


Parkeren

Kom je met de auto naar Muiden? Dan kun je parkeren op het Vestingplein. Vanaf dit centrale plein kun je gemakkelijk overal naartoe lopen! 

Winkelen op de terugweg

Nog wat tijd over? Ga dan heerlijk winkelen bij Maxis Muiden! Bij dit winkelcentrum kun je gratis parkeren, goedkoop tanken én iedere dag van de week komen shoppen. Daarnaast vind je er ook nog verschillende leuke kinderwinkels waar je sowieso zult slagen voor je kindje!


Veel plezier.

Groeten,
Maud