De leukste schminkvoorbeelden voor carnaval

18 februari 2024
Carnaval komt eraan…
…en dat betekent dat we weer de verkleedkist erbij moeten pakken en de schminkdoos klaar moeten zetten. Ik hou ervan en gelukkig mijn kinderen ook!
Dol op schminken
Mijn kinderen zijn dol op schminken, van jongs af aan is het bij ons regelmatig feest met vrolijke snoeten! Ik heb dan ook zo’n beetje alles al een keer geschminkt van olifant tot pauw en van angry bird tot paashaas. Ik heb een paar voorbeelden voor jullie op een rij gezet ter inspiratie.

Kinderen zijn vaak dol op hun huisdier, dus natuurlijk mogen de schminkvoorbeelden van de hond en poes niet ontbreken. Met een tong maak je het gezichtje extra vrolijk! En de poezenoortjes zijn natuurlijk helemaal hip en passen bij zo'n schminksnoetje helemaal leuk! Sommige kinderen willen liever geen standaard keuze en daarom hebben we ook een voorbeeld van een olifant en een uil gemaakt. Leuk voor met een juffenverjaardag of tijdens carnaval!Voor de meer gevorderde schminkers (met kinderen die goed stil kunnen zitten ;) is de pauw met glitters prachtig voor carnaval en voor de paasdagen is het haasje met wortel erg leuk!Voor peuters en kleuters zijn de Ninja Turtle en Winnie de Pooh relatief makkelijk om te schminken en het staat super schattig. De ninja is extra grappig met de blote tanden en Winnie likt natuurlijk de honing van zijn snoet.... grappig toch!Ken je de bewegende schminkvoorbeelden? Door de lippen en de mond te gebruiken, maak je de schmink levendig. Wij maakten een draak met grote tanden….wraaaoooh…!Maar denk ook eens aan een vis met dikke lippen....blub, blug.... of een kikker die je natuurlijk moet kussen. Onweerstaanbaar, maar pas op voor je het weet is je kikker veranderd in een knappe prins!Wil je kind een populair figuur zijn, dan scoor je waarschijnlijk hoge punten met een Minion of Angry Bird. Leuk met een bijpassend pak voor carnaval en relatief eenvoudig om te schminken. Bij carnaval mogen de indiaan en de piraat natuurlijk niet ontbreken. Met een zwaard en ingeknipte spijkerbroek is de piraat helemaal af. En voor het indiaantje schmink je de haarband, dan kan deze ook niet afglijden ;)Is je kind gevoelig voor schmink of misschien zelfs wel allergisch? Of wil je het risico niet lopen op rode oogjes? Dan is het ook leuk om alleen rond de mond te schminken (moeten ze echt niet allergisch zijn natuurlijk). Schmink er een leuk tongetje bij, met weinig schmink heb je vaak al een leuk effect.Meer schminkvoorbeelden
Wil je nog meer schminkvoorbeelden zien? Check dan bij DIY alle schminkvoorbeelden.

Professionele schminker
En als je liever niet zelf aan de slag gaat, maar een professionele schminker zoekt voor een kinderfeestje of een andere leuke dag die je gaat organiseren, kijk dan bij de Kinderfeestjes!

Heel veel plezier!
Alaaaaaf....

Houdoe.
Maud

Bekijk hier meer van onze blogs >>>