• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Foto hart maken voor Moederdag / Vaderdag

22 april 2024
Maak een lieve verrassing voor Moederdag, Vaderdag of voor iemand die je graag een hart onder de riem wil steken in deze tijd! Het is heel eenvoudig en het tovert zeer zeker een glimlach op iemands gezicht.
Hart voor Moederdag
Wil je jouw moeder of de moeder van je kinderen laten weten dat je haar lief vindt, dan is dit hart een leuke verrassing. Dit is niet alleen leuk voor Moederdag, maar kan ook goed voor Vaderdag of Valentijnsdag.... of gewoon als je iemand een hart onder de riem wil steken in deze lastige coronatijd!

Het is heel eenvoudig, je kunt het met meerdere mensen doen, maar je kunt er ook voor kiezen om het alleen of met 2 of 3 personen te maken.

Wij kozen ervoor om oma (mijn moeder) op Moederdag dit hart cadeau te doen. Alle kinderen en kleinkinderen kunnen dan meedoen. 


Gebruik ons voorbeeld
Het makkelijkste werk je met een voorbeeld (zie hieronder). Wij gebruiken 16 foto's, in een raster van 4 x 4. Je nummert alle foto's van 1 t/m 16. Zo kun je makkelijk een indeling maken.

1. Sophie
2. Bram
3. Jasper
4. ...
5. ...
6. ...
etc.

Zo weet iedereen welke foto hij of zij moet aanleveren.


Zo ga je te werk

Stap 1
Maak een app groep aan in Whats app en stuur een bericht, waarin je uitlegt dat je graag samen dit hart wil gaan maken.

Stap 2
Stuur iedereen de lijst met namen. Als je groep minder dan 16 mensen groot is, kun je er voor kiezen om mensen meedere keren in de lijst te zetten. Zij leveren dan niet 1 maar meerdere foto's aan.

Stap 3
Stuur iedereen het voorbeeld met nummers in de foto, zo kan iedereen zien welke foto hij / zij moet namaken en aanleveren.Stap 4
Maak de foto's of vraag of iedereen zijn/haar foto wil sturen (gewoon via je telefoon). De foto's hoeven niet perse in vierkant formaat en kun je later altijd nog inzoomen, als de arm en het gezicht maar ongveer in verhouding zijn. Dus houd je arm ongeveer 10-20 cm voor je lichaam en zorg dat je gezicht in beeld is.Stap 5
Als je alle 16 foto's binnen hebt, kun je deze samenvoegen in een app zoals "photo collage" (of andere apps zoals "pic collage" kan natuurlijk ook).

Kies voor 'collage' en upload alle 16 foto's in de goede volgorde (dat is het makkelijkste) in één keer. Dan krijg je automatisch een layout van 4x4.

Ga naar 'border' en zet de schuifjes helemaal naar links, zo heb je geen lijnen en sluiten de armen op elkaar aan. Je kunt nu alle foto's één voor één vergroten, draaien en goed zetten zodat de armen op elkaar aansluiten. 

Je kunt zelfs foto's in spiegelbeeld zetten door ze te flippen of foto's met elkaar omruilen van plek door te swappen.
Handige tips

- Zorg dat je de lijnen tussen de foto's weghaalt, zorg dat de armen goed op elkaar aansluiten, je kunt de foto's hiervoor draaien en in- of uitzoomen.

- Je krijgt het mooiste resultaat als iedereen korte mouwen draagt of de mouwen even opstroopt.

- Zorg dat je de foto opslaat als deze klaar is! Note: bij Pic collage kun je tussentijds opslaan en later verder gaan. 

- Je kunt ook kiezen voor filters, zo maak je ook snel en eenvoudig 'zwart-wit'-afbeeldingen.
Cadeautips

Je kunt er voor kiezen om de foto op een digitale kaart per post te versturen via bijvoorbeeld diensten van Greetz of Hallmark. Maar je kunt de foto ook afdrukken in een fotolijstje plaatsen. Zo heb je echt een cadeautje wat iemand kan uitpakken.


Oefening baart kunst

Het is misschien even passen en meten, je moet goed kijken naar het voorbeeld om te weten hoe je je arm moet houden, zodat ook het gezicht nog op de foto komt. De eerste keer gaat het misschien niet meteen goed, maar door meer te proberen en oefenen, zul je zien dat het steeds sneller lukt.
Tag ons
We zijn heel benieuwd naar jullie creaties. Tag ons gerust op Instagram of Facebook @kidsproofgooi of gebruik #kidsproofgooi #kidsprooftip #jijbenteentopmoeder

Veel succes en natuurlijk....
veel liefs!
Maud


Bekijk hier meer leuke inspiratie >>>