• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Te gekke gitaarles in Hilversum

4 februari 2023
Mijn dochter (9 jaar) gaat sinds september naar de gitaarles van De Gitaarleraar in Hilversum. Voor het eerst dat ze op muziekles zit, als we de muziek op schoot lessen en de muziekles op school niet mee tellen.
Gitaarles van De Gitaarleraar in Hilversum
Ik heb even getwijfeld, want Loïs had al moeite met om de stof van school bij te houden en dan zou ze ook nog noten moeten leren lezen. Bovendien sport ze al drie keer in de week en gaat ze naar de sport bso. Best druk dus. 

Om te voorkomen dat ze na een paar lessen wilde wisselen van instrument, heb ik een tijd lang elke keer opnieuw met haar gesproken, wat ze het allerleukste vond. Piano, trompet, saxofoon, alles kwam voorbij. Maar gitaar was toch echt wel het coolste instrument!

De Gitaarleraar
...dus toen ik in de zomer op de markt het optreden van de leerlingen van De Gitaarleraar zag, was de stap niet groot. Samen met zijn leerlingen zette Rutger (De Gitaarleraar) een leuke sfeer neer waar ook mijn dochter meteen van onder de indruk was. We spraken ter plekke af dat Loïs na de zomer zou starten met een niewe groep.

Naar de kerk
En zo bracht ik haar bij de start van het nieuwe schooljaar op donderdag naar de Bethelehem kerk in Hilversum voor haar eerste les. Een fijne locatie voor de les aan een groep van 9 kinderen. Na de ontvangst met limonade en een koekje, zoeken de kinderen een plekje om hun gitaar uit te pakken en zich voor te bereiden.Warming up
Rutger merkt direct dat de leerlingen erg uitgelaten zijn en begint daarom de les met een knotsgekke warming up. De groep springt enthousiast door de ruimte met te gekke dansjes. Ze mogen zelf de bewegingen bedenken en dansen vooral de hippe moves uit Fortnite. 

Groepsles & teamwork
Na de warming up start Rutger de les met het maken van teams en legt hij de nieuwe accoorden uit die ze gaan oefenen. Als ze twijfelen of ze het goed doen, mogen ze dat aan hun teamgenoten vragen en je ziet meteen dat ze elkaar helpen. Ik zie een leuke sfeer en vooral veel vrolijke snoeten!Plezier staat voorop
Tussen de uitleg en het serieuze oefenen door maakt Rutger veel snelle grappen en het energieniveau én de concentratie blijft verbluffend hoog bij iedereen. Tussendoor zijn er korte quizjes waar de kinderen met hun team allemaal aan meedoen. En niemand gaat met lege handen naar huis.

Meespelen met hippe tracks
Alle hits van deze tijd komen voorbij tijdens de les. Muziek van de hippe DJ Martin Garrix, Ed Sheeran en Adele... De kinderen kennen ze allemaal!Niveauverschil
Het valt mij op dat sommige kinderen snel iets oppakken en de accoorden allemaal achter elkaar spelen. Maar niet iedereen pikt het zo snel op en dan mag je de accoorden spelen die haalbaar zijn voor je. Dus als het te snel gaat, spelen de kinderen 2 van de 4 accoorden mee. De andere accoorden volgen vanzelf na meer oefening. Alle lessen van De Gitaarleraar zijn op niveua ingedeeld. Mijn dochter is net gestart, dus die zit in een 'één-ster-groep'. Maar je kunt eenvoudig doorgroeien naar twee- of drie-ster. YouTube lessen
Tussen de uitleg door refereert Rutger aan de video's die de kinderen eerder die week hebben gekregen om thuis mee te oefenen. Een heel handig systeem, waarmee de kinderen thuis makkelijk en zelfstandig hun oefeneningen kunnen doen. Elke week ontvang je een duidelijke uitleg met videoinstructies om thuis te oefenen. Via een app-groep ontvang je de linkjes. Bekijk hier het YouTube kanaal van De GitaarleraarAan het einde van de les wordt het winnende team bekend gemaakt met de alles beslissende quiz ronde. De sfeer is gezellig en ik zie alleen maar lachende gezichten. Iedereen pakt met veel enthousiasme zijn spullen weer in en de kinderen rennen met een zelfverzonnen spel naar buiten om daar nog even verder te spelen met hun gitaarles-vrienden. Wat een goede sfeer en een fijne groep is dit!

De les zit erop. Wat een leuke ervaring om dit een keer mee te maken. Dankjewel Gitaarleraar!

Podiumervaring
Wat ook wel leuk is om te vertellen; bij de gitaarles van De Gitaarleraar leer je niet alleen gitaar spelen maar doe je ook podiumervaring op. Zo organiseerde Rutger in november een SundayFunday. Alle leerlingen kunnen vrijwillig aansluiten bij deze dag. Iedereen verzamelt zich op zondagochtend bij Mout en met de vooraf gegeven instructies speel je allemaal een aantal nummers voor het publiek (afhankelijk van je niveau). 
En op Koningsdag en met Hilversum Alive verzamelen ze wederom in het Centrum van Hilversum om samen een optreden te verzorgen. Zo leer je op een laagdrempelige, gezellige manier om voor publiek te spelen.Energie
Wat een power! Ik vond het fantastisch om deze les eens bij te mogen wonen en zelf te ervaren waarom mijn dochter zó enthousiast is over deze lessen. Rutger legt me achteraf nog uit dat hij altijd inspeelt op de behoefte van de groep, het energie- en concentratie niveau past hij aan per groep/les. Ik voelde de energie en samen stuiteren we die avond naar huis en kletsen we nog na over de grappen en de nummers die ze speelde. 

Interesse in gitaarles?
Wil jouw kind ook op gitaarles? Dan kan ik de lessen van De Gitaarleraar Rutger, oprecht van harte aanbevelen. Na de krokusvakantie en na de mei- en zomervakantie starten er nieuwe groepen waar je kind nog bij aan kan sluiten. Meld je snel aan, want ook bij deze lessen geldt natuurlijk vol = vol.

Heel veel plezier!
Groeten,
Maud (en Loïs)


TiP: lees ook onze andere blogs